Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Woonkamers met muren die opvallen

Je woonkamer is waarschijnlijk een van de meest gebruikte kamers in je huis. Het is dus logisch dat je er waarschijnlijk veel over hebt nagedacht als het ging om hoe het eruit zag en voelde. Het maakt niet uit wat voor soort decor je in je woonkamer als geheel hebt, een accentmuur is een geweldige manier om kleur of patroon toe te voegen. Een accentmuur geeft een ruimte niet alleen meer diepte en laat je een middelpunt creëren. Het kan echter ook een heel goedkope manier zijn om een ​​woonkamer op te frissen en hem completer te maken. Je kunt alle soorten materialen gebruiken, zoals natuursteen van patho stone en andere materialen waarvan je denkt dat jeaccentmuur er op zijn best uitziet.

Een centraal punt maken

Een opvallende muur is een geweldige manier om een ​​kamer op te splitsen, vooral een met hoge plafonds zoals een woonkamer. Deze houten wand van champagne is een leuke touch. Het helpt niet alleen om de tv in te kaderen, maar het maakt ook het middelpunt van de kamer en voegt veel visueel belang toe. Een accentmuur met marmer is geweldig in de buurt van open haarden of gebieden in je woonkamer die je wilt laten opvallen.

Maak een muurschildering

Een eenvoudige geometrische muurschildering als deze is een geweldige manier om die ongemakkelijke ruimte achter je bank te vullen. Je hoeft niet eens na te denken over het inlijsten van kunstwerken als je een eenvoudig ontwerp kiest of een professional inhuurt om iets ingewikkelders te doen.

Textuur is belangrijk

Er zijn meer manieren dan alleen schilderen om muren te laten opvallen. Heb je al gedacht aan een stenen of tegel accentmuur? Grote planken kunnen ook worden gebruikt als accentmuur in een kamer die zowel opslag als een gebouwfunctie nodig heeft. Je kunt ook een galerij met foto’s of kunstwerken, of zelfs een muur met daaroverheen gedrapeerde stof, als accentmuur gebruiken. Een nieuwe trend is om een ​​elektrische haard op een accentmuur te plaatsen die aan de muur wordt gemonteerd. Accentmuren zijn het meest bruikbare geheime wapen dat je kunt hebben, omdat ze op zoveel verschillende manieren kunnen worden gebruikt.

Geef een reactie