Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Woon duurzamer door zelf dingen te repareren

De laatste trend is vrij duidelijk: duurzaam wonen. Dit is natuurlijk heel goed, want er moet iets veranderen als we nog lang en gelukkig op deze planeet willen wonen, maar het is niet voor iedereen even makkelijk. Bij duurzaam wonen denk je waarschijnlijk aan het aanschaffen van zonnepanelen en een waterpomp of het isoleren van je huis. Maar dit zijn vaak flinke investeringen die niet voor iedereen haalbaar zijn. Gelukkig zijn er ook andere manieren om duurzaam te wonen en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Meubels repareren

Duurzaam leven gaat eigenlijk helemaal niet om nieuwe, verbeterde dingen te kopen. Het gaat juist om het langer doen met de spullen die je hebt! Zo hoef je niets nieuws te kopen en als iedereen dat doet worden er minder producten gemaakt en vervoerd wat minder uitstoot betekend! Een ander voordeel van meubels repareren is dat het goed betaalbaar is. Een versleten bank kan je zo weer als nieuw maken, de meeste reparaties kan je zo thuis doen waardoor je je meubels niet hoeft te missen en vaak zijn de reparaties vrij makkelijk, zoals het bijvullen van de vulling in de bank. En als je niet weet hoe iets moet is het erg makkelijk om het te googelen of een handleiding op YouTube te vinden die je verder helpen.

Meubels reinigen

Vaak lijken meubels oud en versleten of gewoon niet meer mooi. Je bent dan misschien van plan het weg te gooien of te verkopen terwijl je de meubel gewoon moet reinigen! Je kan met meubelreiniging de vlekken en vetaanslagen verwijderen en het is ook wel hygiënisch. Meubelreiniging kan wel erg lastig zijn dus het is vaak verstandig om een meubelreiniger te zoeken die er verstand van heeft. Zo is er veel verschil tussen bijvoorbeeld banken en zal elke bank anders schoon gemaakt moeten worden. Dit geld ook voor andere meubels. 

(Bijna) alles kan gerepareerd worden

We zijn met zijn allen vaak al snel geneigd om kapotte dingen weg te gooien. Dit is zonde want je kan bijna alle kapotte spullen repareren. Of dit nou een lamp, bank of zelfs een televisie is. Ook het repareren van je auto is vaak goed te doen. Mocht je zelf twee linkerhanden hebben is er vast wel iemand in jouw familie of vriendnegroep die je een handje kan helpen. Ook kan je de benodigde onderdelen online bestellen via de
website auto-onderdelenshop24.nl

Zo kan iedereen zelf aan een mooie en duurzame wereld werken.

Geef een reactie