Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin, Wonen

Welke hangmatstandaard past bij jou?

Heb jij een hangmat en zoek je daar een bijpassende standaard bij? Je hebt de totale lengte, inclusief de koorden van je hangmat nodig. Eenpersoons of tweepersoons, het is aan jou de keuze. De verschillende merken bieden net even wat anders. Buiten de totale lengte kan je ook kiezen wat het draagkracht moet zijn van de standaard. De voorkomendste materialen wat gebruikt wordt voor standaarden zijn hout of metaal. Het is gemaakt van sterk materiaal, want het moet een bepaalde kracht dragen. Het verschilt dus per persoon welke hangmatstandaard je nodig hebt.

Twee linker handen?

De meeste standaarden zijn ook gemaakt voor jou. Misschien ben je niet goed in klussen. Voor de meeste standaarden heb je niet eens gereedschap nodig. Waarom zou je het moeilijk maken als het simpel kan? Ook kun je sommige standaarden verstellen, zodat je verschillende hangmatten met één standaard kunt gebruiken. In elkaar en uit elkaar halen is even makkelijk. Zelfs zonder handleiding lukt het. Als je de hangmat standaard voor een langere tijd niet gebruikt zorg er dan wel voor dat je het droog opbergt. De standaarden zijn wel weerbestendig dankzij de poedercoating voor metaal.

Hout of metaal

Door de poedercoating krast de hangmatstandaard minder snel en eventuele gebruikssporen zijn minder zichtbaar. Meestal zijn de hangmat standaarden te verkrijgen in drie formaten. Eenpersoons, tweepersoons en familie variant. Je kunt de hangmat standaard zelfs meenemen als je met de auto op vakantie gaat. Ouderwets ophangen aan een boom is verleden tijd. De houten variant van de hangmatstandaard is van duurzame materiaal en het past goed bij de tinten van je tuin. Als je kiest voor de houten variant moet je er rekening mee houden dat het zwaarder is dan de metalen variant. Als je het vaak wilt verplaatsen, omdat je graag in de zon ligt, kies dan voor een metalen standaard.

Geef een reactie