Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Wat past beter in je badkamer, een bad of luxe douche?

Je bent in eerste instantie natuurlijk in de badkamer om jezelf op te frissen, maar het is voor velen ook een manier om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. De badkamer biedt de mogelijkheid voor een eigen wellness plek. Dat kan op verschillende manieren. Waar de ene persoon graag uitgebreid in bad gaat, gaat de ander liever genieten in zijn luxe douche. Maar welke van de twee past nu het beste bij je en hoe maak je die keuze? Wij helpen je graag. Dit helpt jou om goede keuzes te maken voordat je je badkamer gaat inrichten of ontwerpen. Je kan je badkamer ontwerpen bij Baden+ online bieden zij hier een gratis 3D tool voor aan. Met deze tool ontwerp je eenvoudig je eigen badkamer en kun je een realistisch beeld van de indeling krijgen. Bovendien helpt deze 3d tool je met het toepassen van je eigen creatieve ideeën, en kun je advies van de experts van Baden+ krijgen.

Ontspannen in bad

Een goed bad heeft meerdere functies. Een bad is natuurlijk bedoeld om schoon te worden, maar zeker ook om te ontspannen. Het nemen van een goed bad kan bijdragen aan een betere nachtrust, en dat heeft alles met onze lichaamstemperatuur te maken. Tijdens een warm bad worden je bloedvaten opengezet, wat ervoor zorgt dat je lichaam ‘s nachts beter kan afkoelen waardoor jij beter slaapt. 

Daarnaast heeft een bad een rustgevende werking. Dat betekent dat het je kan helpen rustig worden in een situatie met stress of spanning. Na een dag vol inspanning kiezen mensen niet voor niets vaak voor een heerlijk warm bad. Dus waarom naar een wellness centrum gaan als je thuis in bad ook helemaal tot rust kunt komen? Als je dit goed vindt klinken en je hebt er ruimte voor in je badkamer, is het aan te raden om een plekje te reserveren voor een mooi ligbad. 

Een douche vol luxe

Voor liefhebbers van luxe en comfort zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van luxe douches. Een luxe douche bevat moderne snufjes die jouw douche-ervaring nog comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan meerdere douchekoppen met verschillende waterstralen. Daarnaast vind je in een luxe douche ook de mogelijkheid om de stoomcabine-functie aan te zetten, te ontspannen op een speciaal zitje in de cabine of tijdens het douchen te genieten van het ingebouwde audiosysteem. Een luxe douche zorgt ervoor dat jij niets te kort komt in de badkamer, en optimaal kunt genieten van luxe en comfort. 

Zowel een bad als een luxe douche zijn dus van echte toegevoegde waarde in een badkamer, maar beide is voor velen wat veel van het goede. Twijfel je wat het beste bij jou past, zet dan de voor- en nadelen van beide goed op een rij of laat je adviseren door een expert. Een expert kan je namelijk helpen aan een complete badkamer inclusief montage, en denkt met je mee wat het beste past in de ruimte die jij beschikbaar hebt. Baden+ is zo’n expert, die jou helpt je droombadkamer te realiseren. Alles met als doel om jou de badkamer van je dromen te bezorgen. 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Baden+.

Geef een reactie