Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Wat is ‘Device as a Service’?

Zoals ons allemaal wel bekend is, is dat elektronische apparaten niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Het is niet alleen fijn, maar het is simpelweg ook handig en makkelijk. In slechts een paar muisklikken heb je alle antwoorden waar je naar op zoek bent. Ook komen elektronische apparaten goed van pas op de werkvloer, de laptops in het bijzonder.

Waarom geven werkgevers een laptop aan hun werknemers?

Steeds vaker geven werkgevers hun werknemers een laptop. Dit is dan de service van het bedrijf, maar eigenlijk heeft het bedrijf er zelf ook baat bij. Zodra werknemers namelijk over een laptop beschikken, zijn zij geneigd om meer werk te verrichten. Ze beantwoorden nog eventjes dat mailtje, nu ze toch in de trein zitten of ze schrijven nog eventjes snel het laatste verslag af. Dan is dat ook weer klaar. Kortom, ze maken meer uren. Super fijn voor jou als bedrijf en je werknemers zijn hartstikke tevreden met hun nieuwe laptop voor werk. Toch kan het aanschaffen van een nieuwe laptop voor elke werknemer behoorlijk duur zijn. Daarom kan het een goed idee zijn om een laptop te leasen, of wel te huren. Hierbij komt de term ‘Device as a Service (DaaS) om de hoek kijken. Wat dat precies is lees je in dit artikel.

Wat is DaaS?

Zoals je net las, staat DaaS voor ‘Device as a Service’. Dit is kort door de bocht een dienst waarbij je gebruikmaakt van een hardware device voor een vast bedrag per maand. Hierbij kun je denken aan een laptop, maar ook een smartphone, tablet of pc.

Bij de prijs zit natuurlijk het gebruik van het desbetreffende apparaat inbegrepen, maar je kunt ook denken aan allerlei andere services, zoals de plaatsing, installatie, reparaties, vervanging, afvoer en onderhoud. Eigenlijk kun je een Device as a Service vergelijken met het leasen van een hardware. Let dus wel op: het is een lening en het device is géén bezit, maar moet uiteindelijk weer terug naar de leverancier.

Geef een reactie