Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Keuken, Slaapkamer, Thuis, Wonen

Wat doet u toch met die lege wanden?

Niets zo’n vervelend gezicht als kale en saai uitziende wanden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties om uw muur een upgrade te geven. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van de muur of het laten maken van een muurschildering. Ook kunt u uw muur voorzien van de nodige kunst om een wat persoonlijkere touch toe te voegen aan de muur. 

Maak een fotocollage!

Om een persoonlijke touch toe te voegen aan uw muur kunt u ook iets anders doen. U kunt ervoor kiezen een fotowand te ontwerpen. Een plek waar meerdere herinneringen, momenten en leuke foto’s samenkomen op uw wand. Aan deze fotowand kunt u zelf invulling geven, hier zijn dan ook meer dan genoeg opties voor. Omdat er zoveel opties zijn voor het maken van deze fotowand lichten we deze opties in dit artikel voor u uit. Zo krijgt u een idee van uw voorkeur. Ook geven we u de nodige tips bij het creëren van deze fotowand.

Wall gallery

De eerste optie die we met u willen bespreken is het creëren van een wall gallery. Bij het maken van een wall gallery kiest u vaak voor veel verschillende soort foto’s in verschillende soorten lijstjes. Niet alleen verschillen de lijstjes van formaat, maar ook van soort. Zo kunt u 1 foto in een klein dun goud lijstje plaatsen, waar u de andere foto in een massief en groot houten lijstje plaatst. Op deze manier krijgt uw fotomuur echt een speels effect en zorgt u voor een leuke en gezellig uitstraling van uw muur. 

Andere manier van fotocollage

Er zijn nog ontzettend veel manieren om een fotocollage samen te stellen. Bijvoorbeeld door middel van fotocirkels, hexagons, vierkanten of ga zo maar door. U laat uw foto dan als het ware printen op een soort tegel. Deze tegel is makkelijk te bevestigen op uw muur en na verloop van tijd kunt u de tegels ook makkelijk vervangen mocht dat nodig zijn. Tip: doe inspiratie op voordat u een besluit maakt, bijvoorbeeld op deze website. 

Maak er 1 geheel van

Het fotowand ontwerpen is natuurlijk niet zomaar een klus, deze klus dient met de juiste precisie en aandacht gedaan te worden. Het is belangrijk om na te denken over het maken van een geheel. Kies er bijvoorbeeld voor om 1 en dezelfde filter te plaatsen over ieder van de foto’s aan uw fotowand, op deze manier zorgt u ervoor dat de fotowand goed op elkaar aansluit. Ook kunt u ervoor kiezen de verschillende foto’s juist ontzettend te laten contrasteren, dit zorgt ook voor een supertof effect. 

Geef een reactie