Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Waarom bamboe jaloezieën een zeer goede keuze zijn

doehetbudget

De bamboe jaloezieën zijn in een korte tijd ontzettend in populariteit gestegen. Sinds de bamboe jaloezieën zijn intrede deed in de wereld van de raamdecoratie is de opmars niet te stoppen en werd zelfs de houten jaloezie van de troon gestoten. Bamboe jaloezieën zijn helemaal hip en trendy.  En bovendien biedt de jaloezie uitgevoerd in uitgevoerd in bamboe simpelweg heel veel voordelen.

Zeer elegant en rank
Bamboe is elegant en rank en de jaloezieën van dit product worden in beginsel in de eigen natuurtinten geleverd maar je kiest tegenwoordig ook uit een heel breed scala aan kleuren. De latten zijn over het algemeen dunner en dus lichter en daardoor zijn ook de jaloezieën voor de bredere ramen nog gemakkelijk te bedienen. Echter, kun je ook voor dikke bamboe jaloezieën van 65mm kiezen indien gewenst. De mogelijkheden zijn eindeloos als je voor deze jaloezieën kiest. De jaloezieën in bamboe hebben een warme en natuurlijke uitstraling en zijn ook prima op maat te maken. Bovenal zijn de jaloezieën van bamboe duurzaam en trendy.

Contrasterende kleuren of een neutrale kleur
Opvallend is de kleinere pakkethoogte van bamboe jaloezieën, ook weer iets dat voordeel oplevert. Want vanwege die kleinere pakkethoogte monteer je de jaloezie die is uitgevoerd in bamboe ook gewoon boven ramen en deuren. Ook opvallend zijn de ladderkoord systemen waarmee bamboe jaloezieën op elegante wijze zijn afgewerkt. Kies je voor een jaloezie van bamboe van vijftig millimeter, dan kun je kiezen voor een afwerking met een ladderband. Trendy is het om die ladderband in contrasterende kleuren te kiezen. Echter kun je ook voor een neutrale kleur kiezen. Bamboe jaloezieën in het wit zijn bijvoorbeeld een veilige keuze.

Even geen zin in glurende buren?
Heb je even geen zin in licht van buiten en wil je een dutje doen op de bank? Dan draai je de lamellen dicht, zo komt er geen zonlicht binnen en kan niemand naar binnen kijken. Wel zo prettig als je uitgeteld op de bank ligt. De meeste mensen kiezen echter voor licht gekantelde lamellen, dit bereik je door simpelweg aan de lamellen te draaien. Op die manier komt er licht van buiten naar binnen maar is je buurman en de toevallig passerende wandelaar niet in staat om bij je naar binnen te kijken.

Zelfs het schoonmaken is heel gemakkelijk
Het schoonmaken van bamboe shutters is ook al eenvoudig. Dit is een kwestie van met een doek de stof weghalen, maar kan bijvoorbeeld ook met een plumeau of stofzuiger. En wil je eens groots uitpakken dan heb je aan een doekje en wat water al voldoende om de jaloezieën even af te nemen. Veiligheidshalve laat je de bedieningskoorden van de jaloezieën even iets inkorten. Hoe ver? Zo ver dat ze net buiten het bereik van de grijpgrage kinderhandjes blijven, iets dat veilig is voor zowel kind als voor de jaloezieën. En daarmee is het succes van de bamboe jaloezie voor het grootste deel verklaard. En die verklaring is op z’n minst plausibel te noemen.

Geef een reactie