Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Vroege detectie van lekkage

Bij een lekkage ontstaat altijd een vervelende situatie. Als er een lekkage optreedt, is de oorzaak vaak niet direct aanwijsbaar. Soms is het lek zo klein dat er altijd wat water in de woning sijpelt zonder dat je het door hebt. Waterschade die in de loop van de tijd ontstaat, kan leiden tot schimmelgroei, wat uiteindelijk kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om tijdig de lekkage opsporen om ervoor te zorgen dat je huismaterialen niet corroderen.

Gebruik Van Santen Inspectie als je lekkagedetective

Het opsporen van een lek kan in sommige gevallen eenvoudig en voor de hand liggend zijn, maar het ontdekken van het lek kan in andere gevallen behoorlijk moeilijk zijn, vooral wanneer de bronnen van het lek binnen de muren verborgen zijn. Om complexe lekken op te sporen, is het belangrijk om gebruik te maken van gespecialiseerde instrumenten en apparatuur zoals Van Santen Inspectie te bieden heeft. Het zijn structureel opgeleide medewerkers die zijn uitgerust met de meest up-to-date technologie om lekken op te sporen en te rapporteren in heldere en overzichtelijke rapportages. Zij zijn de experts in hun vakgebied, dus je kunt zeker het beste van hen verwachten.

Wees je eigen lekkagedetective

Als je een doe-het-zelver bent, kun je proberen je eigen lekkagedetective te zijn. Door de zichtbare leidingen te inspecteren is het mogelijk om zelf een lekkage op te sporen. Je kunt langs deze leidingen lopen als ze vochtig zijn of als ze bedekt zijn met kalkaanslag. Vocht kan worden opgespoord door een stuk keukenrol langs de leidingen te laten lopen. Het is echter meer dan waarschijnlijk dat je een lek in verborgen leidingen niet kunt opsporen zonder de muren te breken. Voordat je je muren breekt, moet je ervoor zorgen dat de leidingen erin de lekkage veroorzaken, anders krijg je gebroken muren en een onopgelost lek probleem.

Geef een reactie