Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Opvangen van natuurlijk regenwater en waarvoor te gebruiken

Er is een toenemende behoefte om regenwater op te vangen en dit overal in huis te gebruiken om milieuvriendelijk te zijn en water te besparen. Nu de wereldwijde watervoorziening jaar na jaar afneemt, is het verzamelen van natuurlijk regenwater een uitstekende manier om aardig te zijn voor Moeder Aarde en milieuvriendelijk te zijn. Je ervaart ook een verlaagde waterrekening en verkleint je ecologische voetafdruk!

Hoe regenwater opvangen

Regentonnen. Het gebruik van regentonnen om regenwater op te vangen is waarschijnlijk de meest gebruikelijke methode om water op te vangen. Je kan regentonnen vinden bij jouw plaatselijke bouwmarkt, online, of jij kan er zelf een bouwen. Ze bestaan uit plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als je veel neerslag hebt, kies dan een grote regenton en zorg ervoor dat de bovenkant van de ton bedekt is met een deksel om muggen, dieren en kinderen buiten te houden. 

Plaats jouw regentonnen direct onder de uitlopen op jouw dakgoten. Dit zorgt ervoor dat het water dat van het dak wegloopt in jouw regenton terechtkomt. Het mooie van regentonnen is dat ze onderaan een tuit hebben, zodat het regenwater eruit kan stromen. Vul gewoon kleinere containers of sluit jouw slang aan op de tuit. 

Regenwater opvangsysteem. Je kan ook een opvangsysteem voor regenwater installeren, dat bestaat uit grote tanks die zich onder de grond bevinden. Als het regent, wordt het water naar de tanks geleid en wanneer het regenwater moet worden gebruikt, is er een filter, bijvoorbeeld een durlem filter, en pomp die het water naar jouw behoeften pompt. Dit type inzamelsysteem is veel duurder en moet door een professional worden geïnstalleerd.

Gebruik andere verzamelaars. Je kan op natuurlijke wijze regenwater opvangen door dingen te gebruiken die je al in huis hebt, zoals emmers, een kinderzwembad, gieters etc. Laat ze gewoon het regenwater vullen en het water binnen een korte tijd gebruiken. Als je te lang wacht, kunnen muggen broeden, dus zorg ervoor dat je het water binnen een paar dagen gebruikt. 

Geef een reactie