Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Interieur hacks voor een mooie badkamer

Een mooie badkamer begint met inspirerende ideeën om zo een concreet beeld te vormen. Daarbij is het uiteraard mogelijk om je persoonlijke voorkeuren te laten spreken. Bijvoorbeeld als het om de luxe van materialen gaat net als om de kleur. Een mooie badkamer is naar ieders wens te realiseren, waarbij ook de functionaliteit aandacht krijgt. Doe alvast inspiratie op met onderstaande interieur hacks voor een mooie badkamer.

Mooie badkamermeubelen maken het verschil


Badkamermeubelen zijn functioneel en onmisbaar in de badkamer voor wat betreft opbergruimte. Het is bijvoorbeeld handig dat de stapel handdoeken uit zicht is en dat je plek hebt voor verzorgingsartikelen en andere spullen die in de badkamer van pas komen. In het kader van interieur hacks geldt dat je dan het beste de keuze maakt voor mooie badkamermeubelen. Bijvoorbeeld met een strakke afwerking als je een mooie moderne badkamer wenst. Of met een fraaie spiegelkast waarin je achter de spiegeldeuren alle ruimte hebt om spulletjes uit het zicht op te bergen. Mooi badkamermeubelen maken nu eenmaal het verschil. Bovendien is deze hack uit te voeren zonder dat je de hele badkamer hoeft te verbouwen. Ga je de badkamer wel helemaal opnieuw inrichten dan pas je de hack toe om een trendy eyecatcher te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld een bad, wastafelblad of badkamermeubel zijn.

Badkamer optisch groter laten lijken


De badkamer is doorgaans niet de grootste ruimte in huis en daarom is het handig dat er hacks zijn om de ruimte optisch groter te laten lijken. Bijvoorbeeld door voor naadloze vloeren en wanden te kiezen. Of door zwevende badkamermeubels te monteren. Ook het gebruik van lichte kleuren doet de badkamer groter lijken dan wanneer je voor een donker interieur in de kleine ruimte kiest. Verder is het nog mogelijk om een grote spiegel boven de wastafel te plaatsen. De weerkaatsing voorziet eveneens in een ruimtelijk effect. Zo is het ook nog mogelijk om met de verlichting rekening te houden.

Tweede toilet


Een van de interieur hacks die ideaal is als je in de nacht wel eens het bed af moet om naar de wc te gaan, is een tweede toilet plaatsen in de badkamer. WC inspiratie is wat dat betreft op te doen om er een mooi geheel van te maken. Dat kan uiteraard door voor een toilet in eenzelfde stijl als de rest van het badkamerinterieur te kiezen. Een tweede toilet is uiteraard vooral functioneel als de badkamer zich op een andere verdieping bevindt dan het hoofdtoilet.

Geef een reactie