Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Industriële badkamerstijl voor 2022

De industriële badkamerstijl wint aan populariteit. In 2021 hebben veel mensen gekozen voor deze stijl. Naar verwachting zal deze trend zich in 2022 nog verder laten gelden.

Deze prachtige stijl ontstond in de jaren 50 in New York en vond snel zijn weg naar de huiskeuken. Nu heeft industrieel design een nieuwe basis voor inspiratie gevonden in de huisbadkamer.

In deze blog gaan we in op de verschillende elementen waar industrieel badkamerdesign bekend om staat.

Industrieel badkamerontwerp principes
De principes van een industrieel badkamer zijn niet eenvoudig uit te leggen. Iedereen kan het namelijk op haar of zijn eigen manier invullen. Er zijn wel een paar sleutel elementen waar deze stijl bekend door is geworden.

Een van deze elementen is het tonen van de leidingen. De leidingen geven de badkamer een oud industrieel sfeertje. Natuurlijk wilt niet iedereen leidingen zien in de badkamer, om er dan toch voor te zorgen dat je deze stijl toont, kan je bijvoorbeeld kiezen om jouw badkamer accessoires te kiezen met een metalen geborstelde afwerking.

Ten slotte zul je vaak ook een contrast van donker en licht ontdekken – misschien van wit hout en zwarte tegels, van glanzend chroom en donker hout.

Industriële meubels en wastafels
Het badkamermeubel is een van de statement stukken in jouw badkamer. Het vormt een groot gedeelte van de badkamer en het is van belang om hierin de juiste keuze te maken.

Als je gaat voor industriële badkamerstijl, dan is een onderkast en de bijbehorende wastafel een van de belangrijkste elementen.

Voor de onderkast heb je meerdere opties. Een donkere onderkast van antraciet of mat zwart zou goed in deze stijl passen, maar een onderkast gemaakt van eikenhout past er natuurlijk ook bij.

Een andere optie is om te kiezen voor onderkasten met een hout structuur. Met een hout structuur meubel heb je meer variatie in de kleur. Zo kan je kiezen uit donkere, lichtgrijze en eikenhout kleuren.

Voor de wastafel is het van belang om te kiezen voor een donkere wastafel van natuursteen of quartz. De industriële stijl is een donkere badkamerstijl dus wij adviseren om voor een donkere wastafel te kiezen.

Industriële kranen en accessoires
Een badkamer is niet compleet zonder kranen en de juiste accessoires. In een industriële badkamerstijl zijn kranen en accessoires van heel groot belang. Zonder de juiste kranen en accessoires laat je niet de juiste stijl zien.

Zorg er dus voor dat de kranen en accessoires een mat metale afwerking hebben. Ze kunnen gemaakt zijn van RVS of messing. Je kan meerdere kleuren kiezen bijvoorbeeld: gun metal, brons, goud of mat zwart. Alle 4 de kleuren passen goed bij een industriële badkamerstijl.

Industriële douches
Een ander belangrijk onderdeel in jouw badkamer is natuurlijk de douche. Voor een industriële douche zijn er verschillende opties. Maar een echte blikvanger is een inloopdouche met een mat zwarte raster. Deze inloopdouche is voorzien van horizontale mat zwarte strepen aan de buitenkant en is esthetisch een perfecte match.  Een andere optie is een inloopdouche met bijvoorbeeld RVS profielen.

Industriële designradiator
Als finishing touch moet je natuurlijk kijken naar een designradiator. Zeker in de koude wintermaanden is een designradiator een must in een badkamer.

Bij design radiators kan je twee kanten op. Je kan kiezen voor een strakke metale design radiator die prachtig aansluit bij het kranenwerk. Een andere optie is om voor een mat zwarte design radiator te gaan die past bij de donkere tegels of wastafel.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de designradiator aansluit bij de rest van de badkamer. Heb je bijvoorbeeld meerdere mat zwarte accessoires, kies dan voor een mat zwarte design radiator. Zo zorg je ervoor dat de kleurbalans in jouw badkamer in balans is.

Geef een reactie