Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Hoe vaak moet ik mijn riool reinigen

Regelmatig je riool reinigen helpt je met het voorkomen van verstoppingen en vervelende geuren. Je kunt zelf een aantal dingen doen om te voorkomen dat je riool verstopt raakt of dat je te maken krijgt met stank. Zo kun je bijvoorbeeld ten eerste zorgen dat je geen etensresten door het afvoerputje wegspoelt. In het toilet kun je zorgen dat je geen grote stukken wc-papier of stukken maandverband wegspoelt, want dit zorgt ook vaak voor verstoppingen. Het doucheputje raakt vaak verstopt door te veel haren. Is je Riooltechniek vaak verstopt? Neem dan eens contact op met Lacor Riooltechniek.

Een loodgieter inhuren

Als je er zelf niet uitkomt met het ontstoppen van je riool, dan kun je een expert inhuren om je hiermee te helpen. Deze kan je niet alleen helpen met het uitspuiten van je riool, maar ook kan deze je adviseren over hoe vaak je je riool zou moeten doorspuiten. De meeste huishoudens spuiten hun riool een keer in de drie tot vijf jaar door. Als je zelf erg voorzichtig bent en je rioleringen die je kunt schoonmaken doorspoelt met keukensoda of kokend water, dan kan het zijn dat je weinig last zal krijgen van vastzittende leidingen.

Leidingen doorspuiten met een hogedrukreiniger

Leidingen worden door een bedrijf doorgespoten met gebruik van een hogedrukspuit. Dit kan het bedrijf doen zonder de riolering hierbij te beschadigen. Dit komt omdat bedrijven die rioleringen doorspuiten beschikken over materiaal met specifieke spuitkoppen. Naast het doorspuiten van je riolering kunnen ze je ook helpen met het adviseren over de beste preventieve oplossingen voor de klant. Op deze manier ben je helemaal op de hoogte van de beste manier om te zorgen voor een gereinigd riool in jouw huis. Zo heb je zo min mogelijk last van verstopte leidingen en vervelende geuren in je keuken of badkamer. Het voorkomen van problemen is vaak beter dan het voorkomen ervan.

Geef een reactie