Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Thuis, Wonen

Hoe je als een expert een vloer voor jouw huis kiest

Door vroeg een beslissing te maken over je vloer, heb je een startpunt om je esthetiek en kleurenpalet te laten inspireren en te ontwikkelen. Hoewel er geen vaste regels zijn over welke vloerkleuren bij welke verfschema’s passen, is het wel belangrijk dat je met de kleurencombinatie de look kunt bereiken waar je naar streeft. Als je gaat bouwen of renoveren, is het belangrijk om een vloer te kiezen die een balans vindt tussen praktisch, comfort, stijl en persoonlijke voorkeur. Laten we eens kijken naar hoe je dat doet!

Kijk naar je levensstijl

Houd bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw woning rekening met de ruimte, je levensstijl en de belasting die de vloeren moeten doorstaan. De vloer die je kiest, moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen, stijl en comfort toevoegen en, indien nodig, een aanvulling vormen op bestaande muren en meubels.

Als je weet waar je van houdt, en je smaak niet zal veranderen, wees dan gedurfd. Voeg wat drama toe en maak een designstatement met je vloer. Als je echter op zoek bent naar iets meer tijdloos, dan passen bruin, grijs en honingtinten goed bij andere tinten en zorgen ze voor een warme en rustgevende sfeer in je huis.

Creëer een samenhangend effect

Textuur, patroon, contrast en kleur zijn de bouwstenen van elk goed ontwerp. Ze zijn cruciaal voor het bereiken van een verfijnde, stijlvolle en gepolijste look. Kies een vloer die overloopt tussen de kamers om overal een samenhangende look te creëren. Je kunt dit makkelijk doen met keramische vloeren van Ceramica Vloeren. Deze zijn namelijk in oneindig veel kleuren, formaten en afwerkingen beschikbaar!

Kies je kleur slim

Het kiezen van de juiste kleur vloer voor jouw huis kan een uitdaging zijn, maar als de kleur goed wordt gekozen, zal het een ruimte onmiddellijk transformeren. Donkere vloeren creëren een gevoel van intimiteit en hebben een aardend effect in ruime kamers, terwijl bleke vloeren licht reflecteren en een kleine kamer groter doen lijken. Wanneer je een kamer groter wilt laten lijken, hebben we nog een tip voor je: grote tegels. Een vloertegel 100×100 geeft een vergrotend en rustgevend effect.

Van comfortabele tapijten tot getextureerde tegels en alles daartussenin, onthoud dat kleur de sleutel is als het gaat om het bepalen van de sfeer in een kamer. Maar voordat je een definitieve beslissing neemt, moet je jouw vloermonster zowel overdag als ’s nachts met kunstlicht testen. Het is een belangrijke stap in het ontwerpproces, aangezien kleuren drastisch veranderen wanneer ze worden overspoeld met zonlicht of verlicht door lampen.

Geef een reactie