Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Slaapkamer, Thuis, Wonen

Gordijnen online kopen? Neem ons stappenplan door

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Je hoeft gelukkig niet meer winkel in, winkel uit om een keuze te maken. Die tijd kun je wel beter besteden. Toch zijn er een aantal zaken die je wellicht niet direct via internet zou kopen. Hoe kun je gordijnen online kopen zonder een miskoop te doen? Met dit stappenplan gaat het zeker lukken.

1. Foto’s zeggen niet alles

Er zijn plaatjes genoeg te vinden van gordijnen, types, kleuren etc. Maar bij gordijnen online kun je niet zomaar vertrouwen op het plaatje. Niet alleen kunnen foto’s afwijken van de werkelijkheid, soms worden er zelfs compleet andere producten geleverd dan er worden afgebeeld. Merken met een goede staat van dienst zullen hun best doen om hun producten netjes en eerlijk weer te geven. Daarnaast kun je soms ook stalen aanvragen om thuis eerst even een kijkje te nemen voordat je een bestelling plaatst. Dat helpt je enorm bij het maken van de juiste keuze.

2. Meten is weten

Bij online gordijnen kopen zul je zelf moeten meten. Volg de meetinstructies nauwkeurig en let goed op tips en adviezen van de leverancier. Maak de afweging voor ‘in de dag’ of ‘op de dag’ en houd er rekening mee dat een raamkozijn niet altijd helemaal recht is. Meet liever wat langer en vaker om tot de juiste afmetingen te komen. Te breed en het gordijn op maat past niet, te smal en je krijgt een kier waar licht doorheen valt.

3. De power van elektrische gordijnen

Wil je optimaal comfort met een langere levensduur van de gordijnen? Kies dan voor elektrische gordijnen. Die kun je op afstand bedienen zonder het materiaal aan te raken. Er is ook een no-touch systeem waarmee je vlekken op de gordijnen of het uitrekken van het materiaal mee kunt voorkomen. Daarnaast kun je vanuit een andere kamer de raamdecoratie bedienen of zelfs helemaal automatiseren. Lees alles over Poweredblinds op de website. Je kunt hier inspiratie opdoen en direct gordijnen bestellen. Ook vind je informatie over meten en installeren van raamdecoratie.

4. Kies niet voor duur maar voor duurzaam

Alles moet tegenwoordig duurzaam zijn maar je betaalt er als kant de hoofdprijs voor. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Zo zijn er duurzame materialen de vanwege de herkomst goedkoper zijn om te produceren. Denk aan bamboe of hergebruikte kunststoffen. Daarnaast betekent duurzaam ook een lange levensduur. Als je nu investeert in goede kwaliteit dan profiteer je hier jaren langer van met lagere kosten op termijn. Ook veiligheid behoort in deze categorie, denk aan vlamvertragende materialen.

5. Mode is tijdgebonden, stijl is tijdloos

Misschien is een ontwerper van mening dat strepen die afwisselend geel, paars en groen zijn de trend van het jaar worden. Dat is heel leuk en aardig maar om steeds naar deze gordijnen te kijken de komende jaren is geen pretje. Stijlvol design is niet beperkt tot een seizoen maar het blijft aantrekkelijk. Maak een keuze op basis van wat je nu mooi vindt en waar je graag langere tijd naar zult kijken. De beste gordijnen zijn tijdloos en geven je direct een fijn gevoel.

Geef een reactie