Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Wonen

Drie opmerkelijke weetjes over badkamers

De badkamer: we beginnen en eindigen er heel vaak onze dag. Even tot jezelf komen onder een warme douche na een lange dag of jezelf in de badkamerspiegel opmaken voor die ene belangrijke afspraak; de badkamer is een belangrijke kamer in het huis. Hoewel we allemaal een badkamer hebben, kende jij deze weetjes over badkamers waarschijnlijk nog niet!

Weetje 1: klein is (blijkbaar) fijn

In Nederland vinden we het niet erg als de badkamer relatief klein is. Past er een douche en een wastafel met een zwarte kraan en badkamermeubel in de badkamer? Dan zijn Nederlanders vaak al erg tevreden. Dat is terug te zien in de statistieken. Bij tweederde van de Nederlandse huizen is de badkamer slechts 8 vierkante meter groot. Met een ruimte van 4 bij 2 meter is de gemiddelde Nederlander dus al helemaal content. 

Weetje 2: tik tak

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders per dag net geen half uur in de badkamer vertoeven. Zoals gezegd voor een douche, maar ook om ons te scheren of te make-uppen. Ook staan we hier natuurlijk met z’n allen braaf twee keer per dag om onze tanden te poetsen. Wist je dat die dagelijkse 29 minuten uiteindelijk neerkomt op 2,5 jaar van ons hele leven? Op een mensenleven staan we dus gemiddeld meer dan 900 dagen in de badkamer!

Weetje 3: sing it baby

Naast de duur van ons badkamerbezoek, is ook gekeken naar het douchegedrag van Nederlanders. We blijken gezelschapsdieren, want 60% van de Nederlandse inwoners doucht graag samen. Dit hoeft overigens niet dagelijks, maar eens in de zoveel tijd wordt een gezamenlijke douchebeurt zeer gewaardeerd. Dat bespaart gelijk veel water! Goed nieuws, want een gemiddelde douchebeurt kost in Nederland zo’n 80 liter. In een vol bad verdwijnt zelfs 120 liter water! Zing jij verder graag onder de douche? Dan ben je zeker niet de enigste: wederom 60% van de Nederlanders zet zijn keel open om ‘mooi’ te zingen onder de douche.

Als je zolang in de badkamer vertoeft, wil je dat natuurlijk wel in een mooie badkamer doen. Net zoals voor het huis zijn er veel verschillende trends voor de badkamer. Zo is een zwarte wastafelkraan of zwarte badkraan het nog steeds helemaal in 2022.

Geef een reactie