Iedereen die ooit eerder onderzoek heeft gedaan naar leer, is waarschijnlijk gebombardeerd en geplaagd door enkel veelvoorkomende overtuigingen en modewoorden. Er zijn talloze artikelen met tegenstrijdige informatie dus hier een aantal populaire leermythen die we ontkrachten.
Mythe 1: Echt leer. Wat geeft?
Hoewel het mooi klinkt, wordt het woord ‘echt’ vaker gebruikt als een marketingspin die de slechte kwaliteit van dit leer verbergt. Als je een doos eieren met label ‘echte eieren’ hebt gezien, zou je waarschijnlijk achterdochtiger zijn. Wat verbergen ze? Waarom verkopen ze deze eieren te veel? Waarom heb ik een existentiële crisis op de afdeling eieren? Net zoals een doos eieren niet het label ‘echte eieren’ hoeft te hebben, moet leer dat als ‘echt’ wordt bestempeld, jou een pauze geven.
Vaak is echt leer meestal slechts lagen goedkoop leer die met lijn aan elkaar zijn gehecht. Het resultaat is een oppervlaktelaagdikte van minder dan 0,15 millimeter. Met andere woorden, erg dun. Een echte teleurstelling. Daar wil jij jouw leren eetkamerstoelen niet van kopen.
Mythe 2: Top grain leather is het beste
Zoals we al zeiden, zie je leer vaak als ‘top grain’ bestempeld of beweert dat dittype leer van de hoogste kwaliteit is. Spoiler alert: dit klopt niet. De bovenste korrel is het buitenste deel van de huid. Al het kwalitatieve leer is leer met een bovenlaag.
Mythe 3: Gepigmenteerd leer is van lage kwaliteit
We weten niet zeker wat gepigmenteerd leer hen ooit heeft aangedaan, maar iemand blijft het gerucht verspreiden dat dit type leer van lage kwaliteit is.
Gepigmenteerd leer is eenvoudig gecorrigeerd leer dat is behandeld met een grotere hoeveelheid, nou ja, pigment. Het ziet er uniformer van kleur uit en zal prachtig staan in ruimtes met veel verkeer, zoals eetkamers, drukke commerciële ruimtes. Denk dan aan wachtkamers van doktoeren, of overal met kinderen. Met gepigmenteerd leer maakt jouw eetkamerset eigenlijk een kans tegen de artistieke expressie van jouw jonge kinderen tijdens het eten.
Geef een reactie