Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

CV-ketel onderhoud

We hebben graag een warme en comfortabele woning waar de temperatuur precies perfect is. Het hebben van een goede cv-ketel is in bijna alle gevallen nodig om dit voor elkaar te krijgen. De meeste mensen douchen ook warm dankzij de cv-ketel. Niets is dan ook vervelender dan een cv-ketel die stopt te werken. In die gevallen moet er namelijk een monteur komen om te kijken wat het probleem is, om het vervolgens op te lossen. In sommige gevallen kan dit lang duren en dat is vervelend. Daarom is het belangrijk dat je jouw cv-ketel goed onderhoud. Zo ben je er namelijk zeker van dat de cv-ketel altijd in orde is en dat er geen onverwachte problemen ontstaan. 

Een abonnement bij een cv-ketel leverancier

Cv-ketel onderhoud is dus enorm van belang voor de duurzaamheid van je cv-ketel. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je cv-ketel leverancier bieden op het gebied van onderhoud. Vaak kun je namelijk een handig abonnement afsluiten, waardoor er elke twee jaar een monteur langs komt om je cv-ketel te checken. Hierdoor ben je er zeker van dat alles even goed wordt bekeken en dat je geen onverwachte problemen tegen zult komen. Eventuele kleine problemen kunnen namelijk direct worden voorzien en opgelost. 

Levensduur van de ketel

Een cv-ketel heeft veel componenten die samenwerken om jouw huis op een goede en veilige manier te verwarmen. Al die componenten dienen dan ook zo efficiënt mogelijk samen te werken. Het is dan ook niet gek dat er allerlei kleine storingen bestaan die niet direct merkbaar zijn maar die wel de duurzaamheid van je ketel kunnen verstoren. Dit kan niet alleen een enorme impact hebben op je portemonnee, maar ook op je veiligheid. Een van de grootste boosdoeners voor huisbranden is namelijk een slecht onderhouden cv-ketel. 

Zo kunnen isolatieplaten aan de binnenzijde van de ketel los gaan laten en vlam vatten. 

Welke problemen komen het meeste voor?

De meest voorkomende problemen bij een cv-ketel is het vervuild raken van de warmtewisselaar, het uitharden van de branderpakking en het loslaten van isolatiemateriaal. Dit zijn allemaal problemen die men zelf niet ziet of merkt. Echter zijn juist deze drie problemen de grootste veroorzakers van brand.

Wat zijn de voordelen van een tweejaarlijkse check?

Het grootste voordeel van een tweejaarlijkse check door een monteur is natuurlijk dat je jezelf en je huis veilig houdt. Zoals je hierboven al las, kan een oude of slecht onderhouden cv-ketel binnen vier jaar brand doen ontstaan. Daarnaast zorgt een monteur echter ook dat de levensduur van je ketel van 5 tot wel 12 of 15 jaar schiet. Dit scheelt je veel geld! Daarnaast kan een monteur kleine storingen direct oplossen en zorgen dat je ook hoge reparatiekosten mis zult lopen. Kortom, je voorkomt een hoop kosten en gedoe door op tijd je cv-ketel te laten checken.

Geef een reactie