Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Betonrot verhelpen in een handomdraai met Manta en Kwaaitaal

Veel betonvloeren barsten om verschillende redenen. Het is geen materiaal dat uitrekt of buigt zonder te breken, hoewel het kan krimpen en uitzetten bij temperatuur – en dit kan scheuren veroorzaken. Het is dus belangrijk om dilatatievoegen te hebben ingebouwd om dit uitzetten mogelijk te maken en om toekomstige scheuren gemakkelijk te repareren. Er zijn een aantal producten die je kunt gebruiken om je beton te repareren, afhankelijk van de grootte en vorm van de scheur, inclusief de betonmaterialen die je mogelijk gaat gebruiken.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je last hebt van scheurend beton, kun je Kwaaitaalvloer en Manta vloer reparatie gebruiken om het sterker te maken dan het originele beton zelf. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de onderlaag niet arm of onstabiel mag zijn, anders kan elke oefening voor het vullen van scheuren als tijdverspilling worden bezien. Kortom: als het gaat om het kiezen van het beste en sterkste product om je vloeren te repareren, kies je het beste voor de Kwaaitaalvloer en Manta vloer oplossing die speciaal is gemaakt voor het egaliseren van ruw of beschadigd beton en ook bestand is tegen zwaar verkeer. Een geschikte hars kan ongewenste dips en groeven gemakkelijk opvullen. Overweeg het product te mengen met gedroogd zand of een cementmix om een extreem taaie topping te krijgen die in veel industrieën zichzelf heeft bewezen.

Voorbereiding

In de praktijk heb je een goede reparatie nodig om het beton klaar te maken voor toenemend verkeer. Dus voordat het reparatieproces begint, verwijder je alles van de patio, inclusief blikkerige randen op omringende rot. Maak nabijgelegen beton nat met water en maak het gebied vrij van alles dat je nieuwe betonreparatie kan beschadigen. Vervolgens kun je kleine scheurtjes opvullen met betonvuller of cementmengsel om het vervolgens glad te strijken met een troffel voordat je het laat drogen. Voor grote scheuren wil je misschien de hele betonnen patio opnieuw bedekken met het juiste product. Dit kan ook worden gedaan door een professionele bouwer. Je kunt het oppervlak afdichten of hersluiten om het beton te beschermen tegen vlekken en verdere schade. Met deze voorbereidingen verkrijg je het beste resultaat. Op zoek naar kwaaitaalvloer en Manta vloer? Klik hier.

Geef een reactie