Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Wonen

Beste manieren om je zolder op te knappen

Ken je dat? Je hebt nooit genoeg ruimte in huis, maar een zolder vol met troep waar je nooit naartoe gaat? Geef je zolderkamer een nieuw leven en maak er een extra ruimte in het huis van. Wat dacht je van een extra slaapkamer boven of een werkruimte zodat je ongestoord kunt werken? Lees hier tips over wat u met uw ongebruikte zolder kunt doen.

Tip 1. Een nieuwe kleur

De zolderkamer heeft in het begin vaak geen prioriteit. Het wordt al snel een schroothoop zonder sjeu. Maak iets van deze kamer en geef de kamer kleur met verf. Een mooie manier om dit te doen is het schilderen van het plafond. Door de zolder in een lichte kleur te schilderen ziet de zolder er meteen groter uit. Denk je dat het gewoon een klus is om de zolder te schilderen? Huur dan een professionele schilder in. Als je een schilder hebt gezocht en gevonden, kun je zeker zijn van een mooi resultaat.

Tip 2. Een dakkapel

Laat een dakkapel op je zolder plaatsen en krijg meer ruimte en licht. Door het verhogen van de lichtinval wordt uw zolder meer geschikt als actieve ruimte in uw huis. Vooral als u een extra slaapkamer op zolder wilt maken, is het handig om een dakkapel op zolder te laten plaatsen. Zo heeft u voldoende licht in de slaapkamer en kunt u gemakkelijk rechtop staan. Zorg ervoor dat je het bed niet op het hoogste punt zet, want je hoeft niet op je bed te staan.

Tip 3. Slimme opbergruimte

Veel huishoudens gebruiken de zolder als opslagruimte. De bovenverdieping is hiervoor dan ook zeer geschikt. Toch biedt uw zolder nog veel meer mogelijkheden. Met slimme opbergruimtes kunt u de ruimte twee keer gebruiken. Gebruik de ruimte zowel als opslagruimte, maar ook als functionele logeerkamer. Bouw bijvoorbeeld lage kasten aan de lage kanten van de kamer. Anders gebruikt u deze ruimte niet en houdt u zo extra ruimte over voor ander gebruik van de ruimte. Kies voor slimme opbergtrucs, zodat je de ruimte nog steeds kunt gebruiken als opslagruimte, maar haal meer uit de rest van de zolderkamer.

Tip 4. Een nieuwe zoldertrap

Zoldertrappen bepalen de eerste indruk van je zolder. Wanneer jij een oud en gammel trapje hebt zal je zolderkamer ook gelijk een oud en gammel gevoel hebben. Ook is het makkelijker om de nieuwe meubels voor je zolderkamer naar boven te krijgen wanneer je een goede zoldertrap hebt.

Geef een reactie