Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Alles wat je moet weten over stalen deuren

Deuren hebben een grote impact op je huis. Ze zijn niet alleen functioneel, maar je wilt ook nog dat ze er stijlvol uitzien. Ook kan het voor sommige ruimtes een groot verschil maken en bijvoorbeeld zorgen voor verlies van sfeer of lichtinval. Stalen deuren zijn hier een goede oplossing voor, aangezien het in veel interieurstijlen past. We gaan je alles vertellen wat je moet weten!

Je interieurstijl

Veel mensen denken bij stalen deuren direct aan een industrieel interieur. Dit hoeft alleen echt niet! Deuren in je interieur zijn zeer belangrijk voor de uitstraling en sfeer in je interieur. Toch kunnen de stalen deuren van Gewoon Gers bij elk interieur door zijn strakke vormgeving.

De deuren zijn er in verschillende uitvoeringen, met bijvoorbeeld zowel dunne als dikke profielen. Dit zorgt voor een tijdloos design en geeft een ruimtelijk effect met behoud van de lichtinval.

Veiligheid met kinderen

De mooie grote stalen deuren bestaan voor een groot gedeelte uit glas. Dit wordt al snel als een gevaar gezien voor kinderen en ook voor huisdieren. Al helemaal in combinatie met het zware staal durven toch veel mensen het niet aan in verband met de veiligheid. Gelukkig is dit niet het geval en hoef je je daar geen zorgen om te maken. De stalen deuren sluiten automatisch en kunnen beide kanten op bewegen. Dit is vaak al een fijn en veilig idee met kinderen. Hij sluit wel met vertraging en heeft speling rondom. De kans dat de vingers van kinderen bekneld raken is daarmee een stuk kleiner. Dit geeft veel ouders ook meteen al een veiliger gevoel.

Voor elke budget

Je kunt stalen deuren in veel verschillende uitvoeringen vinden. Het hoeft dus ook helemaal niet zo duur te zijn als je misschien zou verwachten. Er zijn verschillende prijsklassen te vinden in stalen deuren. Daarnaast zijn er ook een soort stalen deuren die niet geheel van staal gemaakt zijn of juist wel op staal lijken, maar van ander materiaal zijn. Zo heb je alsnog de stoere, tijdloze sfeer en stijl van een stalen deur, maar is hij bijvoorbeeld gemaakt van betaalbaar aluminium.

Geef een reactie