Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

Aankoopmakelaar biedt veel voordelen

Dat de huizenmarkt op dit moment overspannen is, weten we inmiddels allemaal. De huizenprijzen zijn ondanks de Corona crisis nog steeds verder gegaan met stijgen. De nood is het hoogst in de randstad. Er is simpelweg te weinig aanbod voor iedereen die een huis in de randstad wil. Wonen in een buitengebied klinkt misschien romantisch, maar als je elke dag uren in de file moet staan om op je werk te komen, gaat de lol er snel vanaf. Het komt erop neer dat we het met zijn allen moeten doen met een beperkt aanbod van koopwoningen. Zolang de vraag hoger is dan het aanbod, zullen de prijzen verder stijgen en wordt het steeds moeilijker om je slag te slaan. Je droomhuis wordt met de dag onbereikbaarder. 

Steeds te laat
Natuurlijk heb je een account op Funda en heb je jezelf ingeschreven om bij elk nieuw op de markt verschenen huis dat aan jouw zoekcriteria voldoet, een e-mail te ontvangen. Zo moet je toch wel snel genoeg zijn zou je denken. Niets is minder waar. Zodra je een e-mail met een mooi huis binnen krijgt, bel je meteen de verkopende makelaar. Vaak ben je zeker niet de eerste en soms krijg je te horen dat de verkopers maximaal 30 bezichtigingen willen plannen. Je mag op de lijst als nummer 52. Dus als er 23 afzeggen, mag je als nummer 30 op komen draven. Je raadt het al, voor je ook maar een voet over de drempel hebt gezet, is het huis al verkocht en vis je weer achter het net. 

Denk eens aan een aankoopmakelaar
Een aankoopmakelaar in Moerdijk kan uitkomst bieden. Als je het zat bent om steeds met lege handen te blijven zitten, neem dan een aankoopmakelaar in de arm. Zeker in de huidige markt biedt een aankoopmakelaar veel voordelen. Zorg er wel voor dat je al je woonwensen en natuurlijk je budget op een rijtje hebt voordat je een intake bij de aankoopmakelaar plant. 

Voordelen een aankoopmakelaar
Hieronder vind je de meest in het oog springende voordelen van een aankoopmakelaar. 

  • Je bent er eerder bij dan wanneer je alleen op Funda kijkt. Het is namelijk zo dat een huis dat in de verkoop komt, niet meteen op Funda gepubliceerd wordt. De eerste 3 dagen is het huis exclusief voor makelaars zichtbaar. Als het huis aan jouw woonwensen voldoet, zal de aankoopmakelaar je meteen op de hoogte brengen.
  • De aankoopmakelaar kent als geen andere de regionale markt en is vaak al op de hoogte van huizen die op de markt gaan komen. Bijvoorbeeld als iemand een huis bij de betreffende makelaar heeft gekocht. Het oude huis moet vroeg of laat verkocht worden.
  • Het scheelt je een hoop stress en teleurstelling. De aankoopmakelaar zal je alleen bellen als er echt serieus kans is op succes.

Bron: woonenleven.nl

Geef een reactie