Blog over interieur, decoratie en wonen

Wonen

7 tips bij het kopen van kunststof kozijnen

Eigenlijk kun je ervan uitgaan dat je maar eenmaal in je leven nieuwe kunststof kozijnen zult gaan kopen. Het is dan ook verstandig om er goed over na te denken waar je op moet letten als je besluit tot deze aanschaf over te gaan. Uiteraard weet je al dat kunststof kozijnen duurzamer zijn en veel voordelen hebben ten opzichte van hout en aluminium. We geven je hieronder 7 tips waar je aan moet denken bij de aankoop.

1. Vergelijk de opties.

Niet alle kunststof kozijnen zijn van dezelfde kwaliteit. Er is net als bij vele andere materialen een keuze te maken en daar hangt ook altijd een bepaald prijskaartje aan. Ga nooit over één nacht ijs en laat je professioneel adviseren. Bekijk verschillende producten, zodat je weet wat je het meeste aanstaat.

2. Kijk hoeveel kozijnen je wilt vervangen.

Misschien is een deel van de kozijnen aan vervanging toe, maar zijn er ook nog een aantal in zeer goede staat. Beoordeel dan welke kozijnen je wilt laten vervangen en welke niet. Er zijn zoveel mogelijkheden in kleur en ook met houtnerf dat je de nieuwe kunststof kozijnen ook naadloos kunt laten aansluiten op een bestaande situatie

3.Kies een betrouwbare leverancier.

Het blijft een behoorlijke investering om nieuwe kunststoffen kozijnen te kopen. Neem dan geen risico met de leverancier. Dankzij het internet kan nu echt iedereen ook kozijnen verkopen. Ga voor een dergelijke aankoop echter altijd op zoek naar een leverancier met keurmerken, garantie en goede referenties.

4. Vraag duidelijk inzicht in de kosten.

Let op dat je een offerte krijgt die duidelijk en inzichtelijk is. Natuurlijk wil je immers exact weten hoeveel je uiteindelijk zult moeten betalen. Onderhandelen is iets dat afgerond moet zijn op het moment dat je de beslissing moet nemen. Vraag zwart op wit om zekerheid over zaken als meerwerk.

5. Subsidie en geld lenen.

Kunststof kozijnen zijn warmte en geluidsisolerend. Soms verstrekt de overheid subsidies en soms krijg je een voordeliger geldlening, omdat je duurzaam aan de slag gaat. Zorg dat je precies weet aan welke voorwaarden de kozijnen daarvoor moeten. Laat je niet verrassen door onverwachte eisen op dit punt.

6. Aandacht voor montage.

Ook het beste kozijn isoleert niet goed als het niet goed is gemonteerd. Een kozijn moet loodrecht en goed bevestigd worden en mag nooit onder spanning staan. Denk ook aan de veiligheid, kijk bijvoorbeeld welke sloten het beste bij de ramen passen. Heb je een goed aanspreekpunt als het niet goed mocht lopen? Leg dit goed vast bij de aankoop.

7. Garantie

Hopelijk heb je de garantie niet nodig. Maar controleer altijd goed wat de garantie precies inhoudt. Sommige bedrijven bieden standaard 10 jaar garantie. Maar er zijn ook garanties waarbij het hang- en sluitwerk wordt uitgesloten. Laat je hierover duidelijk informeren en vraag gewoon door als bepaalde zaken bij jou vragen blijven oproepen.

Kunststof kozijnen in Nieuw-Vennep of elders kopen? Vergeet de bovengenoemde tips niet.

Geef een reactie