Blog over interieur, decoratie en wonen

Verhuizen, Wonen

Verhuizen naar een seniorenwoning

Als je wat ouder wordt, wordt het steeds lastiger om dagelijkse dingen zelfstandig te doen. Traplopen wordt lastig, opstaan wordt moeilijker en andere kleine dingen kosten steeds meer moeite. Lang probeer je natuurlijk nog in je eigen huis te wonen. Op een gegeven moment lukt dit echter niet meer. Misschien omdat je de trap steeds moeilijker opkomt of omdat je steeds meer zorg nodig hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om toch lange tijd zelfstandig te blijven wonen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende 55 plus woningen in Eindhoven.

Wanneer is het tijd om te verhuizen?

Veel ouderen stellen het verhuizen naar een seniorenwoning zo lang mogelijk uit. Zij hebben vaak jarenlang in hun huidige huis gewoond en hebben hier een hoop herinneringen. Misschien zijn de kinderen hier wel grootgebracht of hebben zij hun partner verloren in het huis. Er zijn echter duidelijk signalen als het echt tijd wordt om te verhuizen naar een seniorenwoning. Wanneer je bijvoorbeeld gaat vermijden om naar boven te gaan, omdat je de trap niet op wilt. Ook andere fysieke ongemakken kunnen aangeven dat het tijd wordt om te verhuizen.

Seniorenwoning, maar wel volledig zelfstandig

Als je hebt besloten om te verhuizen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om toch volledig zelfstandig te blijven wonen. Er zijn verschillende seniorenwoningen waarbij alles gelijkvloers is en de ingangen extra breed zijn. Zo kun je er ook gewoon blijven wonen wanneer je een rollator of rolstoel nodig hebt. Natuurlijk is het ook mogelijk om thuiszorg te ontvangen als je graag extra hulp wilt.

Alle hulp die je nodig hebt

Je kunt er ook voor kiezen om in een woongebouw te gaan wonen. Hier woon je in een gelijkvloers appartement in een gebouw speciaal voor senioren. Er zijn hier ontmoetingsruimtes waar je leeftijdsgenoten kunt ontmoeten en waar je verschillende activiteiten kunt doen. Ook is er in deze woongebouwen zorg beschikbaar. Vaak wordt er elke dag een rondje gemaakt door de verzorging om te kijken of alles goed gaat. Ook kun je hier vaak hulp in het huishouden of hulp bij persoonlijke verzorging krijgen als je dit nodig hebt.

Geef een reactie