Blog over interieur, decoratie en wonen

Verhuizen

Niet genoeg ruimte? Hier is de oplossing!

Het kan erg vervelend zijn als je ruimte tekort komt. Dit kan tijdelijk zijn, als je bijvoorbeeld midden een verhuizing zit. Maar ook voor een langere periode, als je een dierbare verloren bent, maar nog niet toe bent aan het uitzoeken van de inboedel. Er zijn verschillende bedrijven die grote en kleine opslagruimtes beschikbaar stellen door heel Nederland. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten voordat je een opslagruimte huurt, zo kun je ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk betaald. 

Kosten opslagruimte

Voor velen zullen de kosten van een opslagruimte doorslaggevend zijn. Het is natuurlijk een extra uitgave per maand. Afhankelijk van een verhuurder zullen de kosten van een opslagruimte in de Randstad aanzienlijk hoger zijn dan die van een ruimte in Groningen. Dit heeft te maken met de vraag en aanbod in een omgeving. Over het algemeen wordt vaak gerekend dat de complete inboedel van een persoon in een ruimte van 18 kubieke meter past, een uitzondering daar gelaten.  Voordat je een ruimte huurt, is het belangrijk om een paar vragen te stellen. Wat zijn de extra kosten? Kun je naar binnen wanneer je dat wilt? Wat voor beveiliging wordt beschikbaar gesteld? De regelgeving hiervoor verschilt per verhuurder. 

Waar moet je op letten

Als je graag een opslagruimte wilt huren, is het handig om de volgende dingen te weten. Bij de meeste verhuurders is het betalen van een borg vereist. De bedragen hiervoor kunnen erg verschillen. Zo kan het zijn dat je 50 euro borg moet betalen, of zelfs twee maanden aan huur. Ook stellen de meeste verhuurders sloten beschikbaar. Die kunnen vaak gehuurd of gekocht worden, voor een klein bedrag. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je spullen verzekerd zijn, het kan zijn dat dit onder je eigen inboedelverzekering valt. Verhuurders willen graag inzage in wat voor verzekering je hebt.
Ben je op zoek naar een opslagruimte in Enschede en omgeving? Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar waar jij jouw kostbare spullen op kunt slaan tegen een aantrekkelijk tarief!

Geef een reactie