Blog over interieur, decoratie en wonen

Verhuizen

Binnenkort verhuizen? Bekijk deze tips voor een soepele overgang

Verhuizen is vaak een meer gedoe dan je van tevoren misschien denkt. Maar hoe makkelijk zou het zijn als je wat hulp kunt krijgen van een professionele verhuizers? Je kunt namelijk gemakkelijk een verhuisbedrijf inhuren. Zo hoef je niet je vrienden en familie te verzamelen om al die zware meubels naar buiten, en vervolgens weer naar binnen, te sjouwen. Maar naast dat je hulp kunt krijgen van verhuizers om je meubels te tillen, zijn er vele anderen soorten handigheden waar je op handig gebruik van kunt maken bij jouw verhuizing.

Handig materiaal

Bij handigheden kun je denken aan bijvoorbeeld stevige verhuisdozen. Deze zijn zoals je misschien al weet onmisbaar als je van plan bent om te verhuizen. Als je een boekenwurm bent en er veel boeken in je huis liggen die je moet verhuizen, zijn ook speciale boekendozen geen overbodige luxe. Verhuis- en boekendozen zijn gemakkelijk aan te schaffen bij verhuisbedrijven, maar als je er zo min mogelijk geld aan uit wilt geven kun je ze ook huren.

Daar stopt het nog niet met handige dingen die je kunt kopen om jouw eigendommen op de veiligste manier mogelijk van A naar B te brengen. Je kunt ook nog garderobedozen aanschaffen, om al je kleding veilig in op te bergen. Maar ook serviespapier om al je servies mee in te wrappen is niet te missen. Voor eventuele andere breekbare voorwerpen kun je ook noppenfolie kopen van 10 tot 15 meter per stuk. Je matras of matrassen moeten natuurlijk ook schoon over naar je nieuwe huis. Hiervoor schaf je eenvoudig een matrashoes aan die over je matras gaat tijdens het verplaatsen zodat er geen viezigheid op jouw matras kan komen. Ook seal folie en een rol tape zijn handig om aan te schaffen als je deze nog niet hebt.

Verhuislift

Het bied voor de meeste mensen een groot gemak als er een verhuislift bij de verhuizing gebruikt wordt. Vooral voor mensen die in een appartement wonen is een verhuislift vaak niet te missen. Om dat loodzware bankstel dat niet uit elkaar gehaald kan worden door dat smalle trappengat te moeten tillen is geen pretje. Met behulp van een verhuislift blijven je meubels onbeschadigd en kunnen deze zonder problemen verhuisd worden. Het grote bereik van een verhuislift kan je helpen met het verplaatsten van zware meubels op grote hoogte. Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor een meubeltaxi voor transport van al uw meubels.

Als je zo’n verhuislift huurt, huur je er in veel gevallen automatisch een professionele bediener bij. Deze verhuizer werkt dagelijks met een verhuislift en heeft dan ook veel ervaring met de bediening van deze lift. De kans dat je schade aan je huis of inboedel maakt wordt hiermee een stuk kleiner. Je kunt je vast ook voorstellen dat het verhuizen van meubels op grote hoogte gevaren met zich mee kan brengen. De omgeving rondom de lift moet beveiligd worden, en het plaatsen van meubels op de lift kan zonder de nodige kennis tot gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat er op een goede manier met de lift wordt omgegaan.

Geef een reactie