Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

Waarom kiezen voor een PVC vloer

De pvc vloer is aan een indrukwekkende opmars bezig die maar niet lijkt te stuiten. De concurrentiestrijd met laminaat en plavuizen lijkt dan ook met glans gewonnen te worden.  Pvc vloeren zijn ijzersterke vloeren die beslist tegen een stootje kunnen en dus ideaal zijn in ruimtes die intensief belopen worden. Heb je een pvc vloer, maak je dan voorlopig maar geen zorgen over slijtage.  Bovendien raken meer en meer mensen onder de indruk van de natuurgetrouwe dessins en spreekt het feit dat deze vloer amper onderhoud behoeft veel mensen aan.

Een pvc vloer geleidt warmte op de beste denkbare manier

Gebleken is dat een pvc vloer ondertussen de beste vloer op vloerverwarming is, dit geldt dus uiteraard ook voor vloerverkoeling. Dit is best belangrijk, omdat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming ook vanwege de isolatiewaarde. Een pvc vloer is perfect in staat warmte te geleiden en houdt heel weinig warmte tegen.  Dit is weer voordelig voor je maandelijkse energienota. Was vloerverwarming voorheen het alleenrecht van plavuizen, in de pvc vloer heeft het tegenwoordig echter een meer dan sterke concurrent.

Pvc vloer: ook prettig voor je onderburen

Nog een voordeel van een pvc vloer is de uitstekende geluidsdemping. Ideaal, want thuis wil je vooral rust en ontspanning. En in een klankkast als kamer vind je dat zeker niet. Ook de zogenaamde contactgeluiden worden in sterke mate gedempt. Al je in een appartement woont is dat wel zo prettig voor de onderburen, die geen hinder van je zullen ondervinden.

Pvc vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud

Pvc vloeren zijn opvallende vloeren met natuurgetrouwe dessins waarmee je van een mooie kamer een fantastische kamer maakt en bovendien is een vloer van pvc gemakkelijk in onderhoud. Nog een voordeel is dat de vloer wel tegen een beetje water kan en er dus niet meteen paniek hoeft uit te breken als je knoeit met water op je pvc vloer. Sterker nog; er zijn tegenwoordig zelfs pvc vloeren beschikbaar voor in de vochtige badkamer, iets dat alles zegt over de ontwikkeling die de pvc vloer heeft doorgemaakt de afgelopen jaren.

Ook duurzaam en vriendelijk voor het milieu

Bovendien voelt een pvc vloer warm en comfortabel en juist daarom lijkt deze vloer de strijd met de plavuizen vloer dan ook te winnen. Iets dat tegenwoordig ook al erg belangrijk is, is de mate van duurzaamheid en in hoeverre een product milieuvriendelijk is. Welnu, ook op deze vlakken scoort de pvc vloer meer dan prima ook weer afgezet tegen andere soorten vloeren.

Een pvc vloer gaat bewezen langer mee

Een pvc vloer is inderdaad wel iets duurder dan een andere vloer. Over de langere termijn gerekend is dit echter niet het geval. Zo gaat een pvc vloer bijvoorbeeld bewezen langer mee dan een andere vloer. Je betaalt dus weliswaar iets meer geld voor de warme vloer, maar doet er ook beduidend langer mee. Ander klein nadeel van een pvc vloer is dat ze minder goed tegen rubber kunnen. Zorg dus wel dat je viltjes onder de poortjes van je meubilair plaatst. Doe je dit niet dan kan op de lange termijn namelijk kleurverschil op je pvc vloer ontstaan.

Op Vloerenraamdecor.nl vind je meer informatie over pvc vloeren.

Geef een reactie