Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

Sloten: een onmisbaar veiligheidsartikel

Slot is het mechanisme waarmee een deur of meubel kan worden geopend of gesloten met een sleutel. Ze zijn ongetwijfeld een investering in veiligheid en privacy. Dus je kunt het juiste slot voor jouw deuren kiezen, niet alleen voor de veiligheid, maar ook het uiterlijk speelt een rol. Je kunt zelf je sleutelrozet kiezen.

Kenmerken van de sloten

De meest voorkomende is dat de sloten werken met een metalen sleutel, maar er zijn ook elektromechanische en elektronische sloten die zijn voorzien van activeringsapparaten die zijn gekoppeld aan codes, vingerafdrukken of alarmsystemen.

Enkele kenmerken en voordelen van sloten

– Ze maken een effectieve bescherming van de huizen mogelijk en regelen het verkeer tussen de verschillende kamers;
– Ze zijn eenvoudig te installeren, volg gewoon de verklarende instructies van de fabrikant;
– Bij correct gebruik vergen ze niet veel onderhoud.

Soorten sloten

Er zijn verschillende soorten sloten:

Ingebouwde sloten

Een van de voordelen is dat het zich aanpast aan alle soorten deuren en dat het van toepassing is op zowel rechter- als linkeropeningen. Onder de inbouwsloten bevinden zich de deurkrukken, die aan beide zijden van de deur kunnen worden geopend.

Overlappende sloten

Het wordt geïnstalleerd op het deuroppervlak en wordt aanbevolen voor toegangsdeuren. Ze onderscheiden zich door hun eenvoud van installatie en doordat ze zich aanpassen aan deuren met een zeer dunne dikte. Sommige modellen zijn omkeerbaar en andere hebben een linker- of rechteropening.

Veiligheidssloten

Bekend als meerpuntssluitingen omdat ze meerdere verankeringspunten hebben aan de zijkant van de deur en/of aan de boven- en onderkant. Ze zijn veiliger omdat ze een groter aantal pinnen hebben.

Technologie sloten

Ze hebben een openingssysteem met codes of alarmsystemen, en sommige modellen voegen de mogelijkheid toe om te openen met een metalen sleutel. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en zijn bedoeld voor gebruik in entreedeuren.

Meubelslot

Sloten voor laden of meubeldeuren zijn snap-on en hebben een kleine cilinder waarin de schroef gaat die het mogelijk maakt om te openen of te sluiten met de sleutel.

Hoe kies ik een slot?

Voor een houten deur moet je kiezen voor een overlappend slot als de deur een ingangsdeur is of een ingebouwd slot dat zich aanpast aan de toegangs-, verkeers- en badkamerdeuren, dat normaal gesproken van binnenuit met een slot of sleutel kan worden gesloten.

Als de deur van metaal of staal is, gebruik dan het beslagslot, dat zich aanpast aan de diepte. Anders moet je een overlappingsslot lassen.

De eigenschappen van het slot zijn ook afhankelijk van de elementen waaraan het wordt blootgesteld, zoals vochtigheid, zoutgehalte, slijtage, enz. Ze kunnen goud, zilver of met een verouderde stijl zijn, bekend als koloniale sloten – op grote schaal gebruikt in de buitenlucht.

Het bewegingsniveau van de mensen ter plaatse bepaalt ook het beste slot voor jouw deur. Je kunt kiezen voor een systeem dat alleen sleutels heeft of een extra systeem om ze elektronisch of op afstand te bedienen.

Geef een reactie