Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

Koopwoningen Groningen: verkoop en mogelijkheden

De huizenmarkt is ondanks de huidige crisis nog steeds in beweging, al is de stijging die we tot voor kort nog zagen aan het afnemen. Het koopwoningaanbod in de Provincie Groningen blijft wel nog wat achter op andere delen van Nederland, ondanks enkele mooie nieuwbouwprojecten voor bijvoorbeeld appartementen en starterswoningen. Het is zaak om de huidige ontwikkelingen en toekomstige verwachtingen in de gaten te houden, als je je huis wil verkopen. Koopwoningen Groningen kan je helpen met het verkopen van je woning tegen de gunstigste voorwaarden, rekening houdend met de huidige en toekomstige ontwikkelingen.   

Huizenmarkt algemeen

Particulieren en bedrijven worden vrijwel allemaal hard getroffen door de Corona-crisis, maar dit ging tot voor kort niet op voor de huizenmarkt. Ook in het tweede kwartaal van 2020 steeg de huizenindex nog fors. Dit komt vooral doordat de vraag naar woningen groter was dan het aanbod en de hypotheekrentestand nog steeds laag. Daarnaast is het zo dat gezinnen in het tweede kwartaal nog relatief weinig last van de crisis hadden. Hierdoor was er weinig terughoudendheid in het aankopen van een woning. Uit onderzoek blijkt bovendien dat steeds meer mensen een woning met ruimte en een tuin zoeken. Dit betekent dat een provincie als Groningen meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld de Randstad. Echter: vanaf het derde kwartaal zien we een lichte daling van de huizenindex en de verwachting is dat de huizenmarkt de komende tijd verder zal dalen. Koopwoningen Groningen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten voor u.

Hulp bij verkoop Koopwoningen Groningen

Het woningaanbod in Groningen is zoals gemeld wat lager dan in andere delen van Nederland. De vraag naar woningen neemt de komende tijd echter ook af, met als mogelijk resultaat dat de stijging in woningprijzen zal afnemen. Als je je woning in Groningen zo gunstig mogelijk wil verkopen gezien de huidige ontwikkelingen, dan kan Koopwoningen Groningen hierbij helpen. Als geen ander kent zij de ontwikkelingen, omgeving de woningmarkt in de regio. Koopwoningen Groningen kan helpen bij het taxeren van de woning, zodat deze tegen de juiste vraagprijs wordt aangeboden. Daarnaast wordt je woning via meerdere kanalen onder de aandacht van potentiële kopers gebracht. Met toevoeging van professionele foto’s en filmpjes wordt je woning online gepubliceerd, wat de kans op veel bezichtigingen en een spoedige verkoop vergroot.

Vervolg en afronding verkoop

Bij bezichtigingen van de woning, is Koopwoningen Groningen ook aanwezig. We schetsen hierbij een goed en compleet beeld van de woning voor de potentiële kopers. Daarbij kunnen we helpen met de onderhandelingen nadat er wordt geboden. De ervaring leert dat het eerste bod vrijwel nooit het beste (en definitieve) bod is. In de huidige situatie is het te verwachten dat er meerdere partijen naar de woning komen kijken en een bod doen. We zorgen ervoor dat het biedingsproces op een eerlijke en transparante verloopt en dat de woning uiteindelijk tegen de beste prijs wordt verkocht. Nadat consensus over de prijs is bereikt, helpen we met het opstellen van de koopovereenkomst. Dit zorgt voor een goede, complete overdracht van de woning en uiteindelijk tevredenheid en duidelijkheid voor alle betrokken partijen.

Geef een reactie