Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Uncategorized

Epoxy vloeren voor verschillende toepassingen

Een epoxy vloer is een egale, gladde vloer met een strakke en moderne uitstraling. Over het algemeen vinden we deze vloeren met name terug in de industrie. Dankzij de vloeistofdichte eigenschappen en hoge hardheid, kent deze vloer een zware belastbaarheid, wat het voor de industrie zeer geschikt maakt. Toch wordt epoxy steeds vaker toegepast en zien we deze vloeren terug in vele verschillende branches.

Epoxy vloeren in de automotive branche

In de automotive branche worden epoxyvloeren al jaren toegepast. Je vindt deze strakke, egale vloeren bijvoorbeeld in parkeergarages en autogarages. Een epoxy vloer is zeer goed bestand tegen chemicaliën en de vloer is vloeistofdicht. Wanneer een auto olie lekt, zal dit dus niet in de vloer trekken. Doordat de vloer mooi egaal en glad is, kan deze ook eenvoudig schoongemaakt worden. Een ander voordeel van de epoxy vloer is de hoge hardheid, waardoor de vloer slag-, stoot- en slijtvast is. Daarnaast is de vloer hoog belastbaar. Zware voertuigen is dus geen probleem voor deze vloer.

De horecavloer

Ook in de horeca keuken wordt vaak gekozen voor deze vloer. Doordat het oppervlak mooi glad en egaal is, kan het keukenpersoneel veilig werken. Er zijn immers geen gekke drempels, losliggende tegels of andere oneffenheden. Daarnaast is de vloer dankzij het gladde karakter ook uitstekend en eenvoudig schoon te maken. Om uitglijden te voorkomen kan er een antislip worden aangebracht tijdens de afwerkingsfase. De vloer is dan wat stroever. Een ander voordeel van een epoxyvloer, welke erg belangrijk is in een professionele keuken, betreft de hygiëne. De vloer wordt naadloos aangebracht, er zijn dus geen naden waar etensresten of ander vuil zich in kan ophopen. Je kunt hierdoor hygiënisch werken.

De vloer van scholen

De vloer van een school moet tegen een stootje kunnen. Ook is het erg praktisch wanneer het schoonmaken van de vloer op eenvoudige wijze gedaan kan worden. Een epoxy vloer is dan ook erg geschikt als vloer voor scholen. De vloeren kunnen in verschillende kleuren en combinaties worden aangebracht en is geschikt voor de lokalen, de gang en de sanitaire ruimtes. Om te voorkomen dat scholieren uitglijden in de gang, kan de toplaag worden afgewerkt met een anti-slip behandeling.   

Een epoxy vloer bij jou thuis

Ook thuis kun je een epoxy vloer aanleggen. Vaak worden oude betonnen vloeren in de garage vervangen door een epoxy vloer. Niet alleen krijgt je garage zo weer een geheel nieuwe frisse uitstraling, ook profiteer je van een naadloze vloer, welke je eenvoudig schoon kunt maken. Maar niet alleen de garage kun je opknappen met een epoxy vloer. Ook de badkamer of keuken zijn ruimtes waar een epoxy vloer uitstekend kan worden toegepast. En wil je een strakke moderne woonkamer, dan is een epoxy vloer een uitstekend idee.

Geef een reactie