Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

Eigendommen verhuren heeft een risico

Bij het verhuren van eigendommen moet je een goed contract opstellen. Want als er iets niet goed gaat kun je altijd ergens terug op vallen. Heb je bijvoorbeeld een prachtige vintage auto en iemand wilt die dolgraag huren voor een bruiloft? Dan is het hartstikke mooi dat je iemand zo op die manier blij kan maken natuurlijk. Maar zorg wel voor een wettelijk geregeld contract zodat de betaling en de huurvoorwaardes allemaal in orde zijn. Je wilt namelijk niet achteraf met een onbetaalde rekening zitten en een gerechtsdeurwaarder inschakelen!

Hopen op het beste

In het begin zal je waarschijnlijk van het beste uit willen gaan. Misschien waren de kosten verkeerd berekend, en komt volgende maand het geld wel binnen. Of er is iets bij de bank fout gegaan. Maar als je na een tijdje nog steeds je geld niet terug hebt, zal het vast een onaangenaam gevoel geven. Na een paar weken of maanden had je toch echt wel je geld al moeten hebben! En als praten en brieven of emails niets meer uithaalt, zal een deurwaarder je kunnen helpen.

Hulp van een professional

Een deurwaarder is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het gesprek aangaan met mensen die nog een schuld open hebben staan. Zoals jij je kunt voorstellen zal dit namelijk geen fijne gespreksstof zijn. Geldproblemen hebben is een beladen onderwerp. Een deurwaarder gaat deze gesprekken echter dagelijks aan met mensen en is dus uiterst professioneel. Een deurwaarder doet echter nog meer dan alleen praten. Ze kunnen ook beslag leggen op eigendommen, zoals boten of huizen, maar ook op de bankrekeningen en het loon of pensioen. Dit is vaak erg goed om mensen in te laten zien dat er iets goed mis is, en er echt geld betaald moet worden. 

Een gerechtsdeurwaarder is daarom heel waardevol in moeilijke situaties. Zeker als je zelf misschien makkelijk over je heen laat lopen, dan is deze hulp zeer welkom!

Geef een reactie