Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

De sanitair trends van 2019

Overweeg jij een renovatie van de badkamer? In dat geval kan het slim zijn om vooraf te zoeken naar de sanitair trends van 2019! Door je nieuwe indeling van de badkamer op deze trends te baseren, weet je zeker dat je een lange tijd vooruit kunt met je nieuwe badkamer. In dit artikel zetten we een aantal van deze trends voor je op een rijtje. Ook kan het je inspiratie geven, om op sociale media te kijken. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, waarop door tientallen mensen foto’s van hun interieur en badkamer gedeeld worden. Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Met welke stijl richt jij de badkamer in?

Een badkamer met de luxe van een hotel

Een van de sanitair trends van 2019 is het feit, dat een badkamer de luxe uitstraling van een hotel mag hebben. Wie droomt er immers niet van, om dagelijks wakker te worden in je eigen hotel? Vaak wordt er in een dergelijke badkamer gekozen voor het gebruik van een moderne stijl. Plak grote zwarte of donkergrijze tegels tegen de wanden en op de vloer, in combinatie met een stijlvol bad. Het witte sanitair uit de afgelopen jaren lijkt hierdoor een stapje terug te doen! Ook moderne ledverlichting hoort thuis in een badkamer uit 2019.

Inloopdouche in plaats van een douchecabine

Niet alleen wordt een badkamer van een steeds luxere uitstraling voorzien binnen woningen. Ook kiezen steeds meer woningbezitters voor een moderne inloopdouche, in plaats van voor een traditionele douchecabine. Een douchecabine wordt vaak gecombineerd met een douchebak. Niet alleen raakt de douchebak al snel verstopt, ook is deze vaak glad en kan deze na verloop van tijd een gele waas krijgen. Het laten plaatsen van een inloopdouche kun je overlaten aan een loodgieter bij jou in de buurt.

Badkamer voor senioren laten ontwikkelen

Doordat mensen steeds langer in hun woning blijven leven, kan het slim zijn om bij een renovatie van de badkamer alvast aan later te denken. Met het vervangen van een douchecabine voor een inloopdouche, draag je bij aan een badkamer die ook geschikt is voor minder mobiele senioren. Datzelfde geldt voor het vervangen van een traditioneel bad voor een bad waarbij je een schuif uit de wand kunt trekken. Zo kun je heel eenvoudig in het bad lopen, zonder over de hoge rand te moeten stappen. Het over de rand stappen brengt het risico met zich mee, dat je valt!

Geef een reactie