Blog over interieur, decoratie en wonen

Uncategorized

3 redenen waarom een hond in huis goed voor je is!

Elke hondenliefhebber kent de frustratie wel. Jij wil een hond maar het mag niet van je ouders of je partner heeft het liever niet. Het is een vreselijk gevoel want oh wat wil je toch graag een hond. Het maakt het leven leuker, gezelliger en brengt ook een sfeer mee in huis. Mocht je je ouders of partner willen overtuigen waarom een hond in huis zo goed voor je is, maar het lijkt maar niet te lukken? Vertel ze dan de volgende 3 redenen.

1. Gezelligheid in huis

Huisdieren zorgen in het algemeen voor een gezellige sfeer in huis, of het nou gaat om een eigenwijze kat, een hamster in een kooitje of een hond die de hele dag slaapt. Een dier zorgt voor plezier en elk dier heeft aandacht nodig, zelfs de eigenwijze kat. Honden zijn echte gezelschapsdieren, ze houden van aandacht, knuffelen en spelen. Als je een hond in huis hebt dan hoef je je nooit meer te vervelen. Een hond is daarom ook goed voor mensen die eenzaam zijn. Ze hebben altijd iemand die blij is om hun te zien wanneer ze thuis komen. Ook zorgt een hond voor sociale steun en kan een hond helpen met bepaalde klusjes in huis, denk hierbij aan een deur open maken of sokken in de wasmachine stoppen.  

2. Altijd een reden om naar buiten te gaan

Sommige mensen zijn als het ware kluizenaars en houden er niet van om naar buiten te gaan. Dit kan simpelweg komen omdat ze buiten niet echt iets te doen hebben of liever achter de televisie of computer zitten. Als je een hond in huis hebt dan ben je verplicht 3 tot 4 keer per dag een rondje buiten te lopen. Hierdoor word je een stuk actiever en zal je uiteindelijk meer genieten van het buiten zijn. Een rondje in het bos of een lange wandeling op het strand zal je met plezier doen terwijl je vroeger liever thuis bleef zitten. 

3. Verantwoordelijkheidsgevoel

De laatste goede reden voor het nemen van een hond is dat het, het verantwoordelijkheidsgevoel vergroot. Je moet namelijk ineens voor een levend wezen zorgen die elke dag uitgelaten moet worden, eten en drinken nodig heeft en verzorgd moet worden. Het leven draait nu niet alleen meer om jezelf en je partner maar ook om je hond. Een hond in huis kan een goede oefening worden voor als je later kinderen wil. Ook kunnen je kinderen de hond verzorgen waardoor hun ook het verantwoordelijkheidsgevoel krijgen. 

Geef een reactie