Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Zo houd jij je bloembakken mooi

Niet alleen de bloemen en planten in de bloembak hebben aandacht nodig, de bloembak zelf ook. Geen zorgen, dit hoeft niet vaak! De meeste bloembakken zijn namelijk zo ontworpen dat er maar weinig onderhoud nodig is. Dit is afhankelijk van het materiaal van de bak. 

Polyester bloembakken

Polyester bloembakken zijn te verkrijgen met verschillende afwerkingen. Zo vind je ze zowel in een matte structuur als met een hoogglans afwerking. Gelukkig is polyester erg onderhoudsarm materiaal. Echter wanneer het bijvoorbeeld regent, kan er vuilaanslag komen door opspattend water. Vaak zijn deze vlekken gemakkelijk te verwijderen met behulp van een zachte borstel en wat water. Voor de hardnekkige vlekken gebruik maken van een poly care cleaner en een protector. Die zorgt er namelijk voor dat er minder vuil aan de bloembak blijft zitten. Wat je bij polyester absoluut niet moet doen is gebruik maken van agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes. Die zorgen namelijk voor beschadigingen op de bakken. 

Cortenstaal bloembakken

Cortenstaal bloembakken zijn bakken met een roest laagje. Er gaan vaak weken of zelfs maanden aan vooraf voor zo’n bloembak geroest is. Als dat eenmaal zover is, is deze soort echter zeer onderhoudsarm. Vooral in de beginfase van het roesten, kan het voorkomen dat de roest uitspoelt door de regen. Dat kan vlekken veroorzaken op de grond. Het enige onderhoud wat er eigenlijk hoeft te gebeuren aan een cortenstaal bloembak, is het verwijderen van opspattend vuil en bladeren. Als je de bladeren namelijk te lang laat zitten, kunnen deze vlekken veroorzaken.

Aluminium bloembakken

Bij aluminium bloembakken is er bijna geen vuilaanhechting. Dit komt doordat de bloembakken worden voorzien van een gladde poedercoating. Ook bij een aluminium bloembak is er weinig onderhoud nodig. Zo nu en dan bladeren en zand verwijderen zal voldoende moeten zijn. Er zijn ook middelen verkrijgbaar om de bak langer mooi te houden. 

Kunststof bloembakken

Vaak worden kunststoffen bloembakken gemaakt van HDPE. Deze bloembakken zijn dan ook zeer gemakkelijk te reinigen met wat water en een doek. Zand kun je eventueel nog weghalen met een borstel. Gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen of schuursponsjes.

Tuinvoordeel.eu

Bij Tuinvoordeel vind je een ruim assortiment aan onder andere bloembakken. Van kunststof tot cortenstaal. Naast bloembakken hebben ze hier ook verschillende reinigingsmiddelen voor de bakken. Mocht je vragen hebben over de bloembakken of de reinigingsmiddelen, neem dan gerust contact op met de klantenservice!

Geef een reactie