Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Wat is een bistrotafel?

Wat is een bistrotafel

Bistrotafels zijn al jaren populair als tafel in een restaurant of op het terras, maar worden nu ook steeds vaker binnen privé sferen aangeschaft als interieur. Toch vragen veel mensen zich nog steeds af, wat is een bistrotafel dan precies?

Een bistrotafel is een compacte tafel die eigenlijk overal van pas komt. Zo kun je er aan lunchen of een drankje doen bij je favoriete café, maar past die ook op je kleine balkon of terras. Het is niets minder dan een tafel, maar dan met een stijlvolle en unieke uitstraling.

Verschillende varianten

Een bistrotafel is niet één type tafel, ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. De traditionele bistrotafel beschikt over een rond tafelblad. Het is een feit dat eten of drinken aan een ronde tafel gezelliger is. Uiteindelijk blijft dit wel ieders eigen voorkeur, een bistrotafel is er namelijk ook in het vierkant. De meeste van deze varianten zijn klein en compact, zo worden er vaak maar twee stoelen aangeschoven. Uiteraard zijn er ook bistrotafels waar met zijn vieren aan gezeten kan worden.

Naast een ronde en vierkante variant, zul je een bistrotafel tegenkomen in vele verschillende materialen en kleuren. Ze zijn er in het hout, kunststof, aluminium en in allerlei kleuren.

Als eettafel en accessoire

Zoals we net al aangaven is een bistrotafel klein en compact, het is dan niet een echte tuintafel waar met het hele gezin aan gegeten kan worden. Het is echter wel handig om te hebben als bijzettafel. Bijvoorbeeld wanneer er op de tafel niet genoeg plek is voor het eten, maar ook wanneer er extra mensen willen aanschuiven maar de eettafel daar te klein voor is.

Heb je de bistrotafel niet nodig, dan staat het ook zeker leuk als accessoire. Maak er bijvoorbeeld een leuk hoekje van in je tuin of op je balkon. Een bistrotafel past altijd!

Geef een reactie