Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Wat is de beste houtsoort voor uw tuinschermen of tuinhekjes?

tuinhek

tuinhek

Wilt u tuinschermen of tuinhekjes rondom uw tuin plaatsen? Dit is een goed idee, want zo ziet iedereen goed waar uw tuin begint. Bovendien zijn tuinschermen ook een goede manier om voor meer privacy te zorgen. De meeste mensen zitten er niet op te wachten dat de buren naar binnen kunnen kijken. Het is dus logisch dat u van plan bent om tuinschermen te plaatsen, maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is de houtsoort die u gebruikt bijvoorbeeld van groot belang.

Kies voor een stevige houtsoort

Het is belangrijk dat de houtsoort die u gebruikt stevig genoeg is. Het is verstandig om hardhout voor uw tuinschermen of -hekjes te gebruiken, aangezien dit de stevigste houtsoort is. Uiteraard zijn er ook verschillende hardhoutsoorten. Kies daarom voor een soort waarvan u zeker weet dat deze stevig genoeg is. Voor tuinschermen is Douglashout bijvoorbeeld vrij populair. Deze houtsoort heeft een levensduur van minimaal zo’n 10 jaar. Hierdoor zal uw tuinafscheiding de komende jaren stevig op zijn plek blijven staan. Van nature heeft deze houtsoort een gele kleur, maar na verloop van tijd zal dit veranderen naar grijs.

Welke houtsoort vindt u het mooiste?

Het is ook verstandig om rekening te houden met het uiterlijk van uw tuinafscheiding. Vindt u de gele kleur van Douglas erg mooi? Dan kunt u het hout behandelen met een speciale lak, zodat het hout de kleur behoudt. Vindt u Douglas hout helemaal niks? Dan zijn er ook nog veel andere houtsoorten waarvoor u kunt kiezen. U zal de komende tijd nog tegen de tuinafscheiding aan moeten kijken, dus het is belangrijk dat u er ook echt tevreden mee bent. Uiteraard is het ook nog een mogelijkheid om de tuinschermen te schilderen. Zo kunt u de tuinschermen elke gewenste kleur geven.

Houd er bij het kopen van het hout ook rekening mee dat geen enkel stuk hout hetzelfde is. Het is daarom belangrijk dat u het hout bij een betrouwbare leverancier koopt. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een slechte partij hout verkoopt! De kwaliteit tussen twee verschillende stukken hout van dezelfde soort kan enorm verschillen. U kunt zich het beste eens goed verdiepen in alle verschillende houtleveranciers. Bij een goede leverancier kunt u ook advies vragen bij het kiezen van de juiste houtsoort. Ook dit is uiteraard wel zo prettig!

Geef een reactie