Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Waarom kiezen voor renovatie van een zwembad?

Het is onvermijdelijk. Na verloop van tijd hebben alle omgevingen in huis te lijden onder slijtage en moeten ze worden gerepareerd en onderhouden. Dit omvat ook de zwembadzone, aangezien blootstelling aan verschillende weersomstandigheden (zon en regen), evenals het continue gebruik van de ruimte, kunnen leiden tot lekken en infiltraties.

Daarom hebben we een lijst met tips opgesteld voor een zwembadrenovatie. Kijk eens aan!

1. Structuur

Het hervormen van uw huiszwembad is gemakkelijker dan u zich kunt voorstellen, maar u moet wel weten wat voor soort zwembad u hebt, de meest geschikte zorg nemen en investeren in duurzame materialen, waardoor mogelijke onnodige ongelukken worden voorkomen.

Of uw zwembad nu betegeld is of met vinylvezel, u moet op de structuur ervan letten. Zijn er scheuren, infiltraties of andere gebreken die de veiligheid van de gebruikers kunnen schaden of in gevaar kunnen brengen? Dan is het beter om meteen te controleren of het mogelijk is om afvoeren en leidingen te verwisselen of om te controleren op scheuren voordat men begint met het verwisselen van de bekleding.

2. Tegel of keramische coating

Oude en versleten voeringen maken het zwembad lelijk. Bovendien kunnen kapotte tegels leiden tot snijwonden bij de gebruikers. Het is noodzakelijk om de oude stukken te verwijderen, het proces van het waterdicht maken van het zwembad te herhalen en pas na de ideale droogtijd kan een nieuwe coating worden aangebracht.

Over het algemeen zijn keramiek en tegels de meest gebruikte materialen voor het coaten van zwembaden. Keramiek is beter bestand tegen chemicaliën en schuurmiddelen en heeft meestal bescherming tegen ultraviolette stralen, wat een voordeel kan zijn voor uw huid in de zomer.

3. Vezelzwembad

Als uw zwembad niet van keramiek maar van vezels is gemaakt, is het natuurlijk dat het materiaal na verloop van tijd ook beschadigd raakt of vervaagt. Om te hervormen, schuurt u het oppervlak van de vezel om deze weer glad te maken en vervolgens te polijsten en de vezel als nieuw achter te laten.

Als het probleem alleen maar kleurslijtage is, verf dan gewoon de vezel. Om het een snellere activiteit te maken, is het ideaal om het proces met een compressor te doen.

4. Afwerking

Als de bekleding van uw zwembad niet beschadigd is, hoeft u alleen maar de voegen te onderhouden en te reinigen. Na verloop van tijd kan de voegen die worden blootgesteld aan een frequente vochtigheidsgraad donker en vies worden.

De reiniging moet grondig zijn, daarom is het ideaal om een gespecialiseerd bedrijf in te huren, omdat het nodig is om een speciaal gereedschap te gebruiken om de voegen te openen en de nieuwe voegen in epoxy aan te brengen, materiaal dat over het algemeen wordt gebruikt voor zijn grotere duurzaamheid.

5. Gebied rond het zwembad

Laten we ten slotte rond het zwembad gaan. Het kan een houten dek, een stenen dek, een keramische vloer of cement zijn. Kies voor materialen die duurzaam zijn, want hout dat in contact komt met vocht kan veel sneller slijten.

Daarom zal het renoveren van uw zwembad met behulp van stenen of cement de levensduur van het zwembad verlengen, omdat er antislip, meer duurzame opties en vloeren zijn die geen warmte absorberen.

Bron: holidaytalk.nl

Geef een reactie