Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Waarom jij kiest voor een pergola

Je bent op zoek naar iets om je tuin meer tot leven te brengen, want je weet dat het gewoon iets mist. Daarnaast wil je ook een leuke zithoek creëren om straks te kunnen genieten van de zomeravonden die eraan komen. Maar wat zou dan een goede optie zijn? Je hebt al gekeken naar leuke planten, bloemen, een appelboom enzovoort, maar je bent het antwoord op je vraag nog niet tegengekomen. Wat dacht je van een houten pergola?

Stijlvolle aanvulling voor je tuin

Je hebt er niet over nagedacht, want wat is een houten pergola precies? Over het algemeen is een pergola een wijd open structuur met vier steunbalken, geen muren en een dak ontwerp naar keuze. Het kan met een rooster worden afgewerkt, maar je kan ook een pergola met doek aanvragen. Het is meer wat jij zelf het mooiste vindt en dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Als je voor doek gaat of een ander decoratief dak ontwerp, gaat het erom dat er wat schaduw gecreëerd wordt, zodat je langer kan genieten van je tuin. Maar het is natuurlijk ook een mooi ontwerp voor in jouw tuin.

De keuze is reuze

Er bestaat niet perse één soort pergola, maar er zijn er meerdere. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat jij graag zou willen zien in jouw tuin. Je hebt bijvoorbeeld stalen pergola’ en vinyl pergola’s naast de houten pergola’s. Daarnaast kan je kiezen voor een pergola met een open dak of misschien toch liever een pergola met doek. Het doek is vaak een harmonica schaduwdoek, want die past daar het beste bij. Maar dit kan je allemaal bespreken met persoon die jou hierin advies geeft. Uiteindelijk kunnen zij uit jouw vraag halen wat zij het beste kunnen adviseren en misschien heb jij straks dan toch een houten pergola in jouw tuin staan.

Geef een reactie