Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Waarom een houten overkapping onmisbaar is in je tuin

Steeds vaker zitten we buiten. We vinden het heerlijk van de tuin te genieten. Heerlijk in het stralende zonnetje, maar ook lekker beschut op een schaduwrijk plekje. Wil jij nog langer kunnen genieten van het buitenleven? Dan is een houten overkapping echt onmisbaar. Door een houten overkapping te plaatsen, kun je niet alleen langer buiten zitten gedurende de dag, maar ook gedurende het hele jaar. En valt er een klein zomers regenbuitje? Dan hoef je niet direct met je kopje koffie naar binnen te vluchten, maar kun je gewoon lekker blijven zitten.

Een beschutte plek 

Een terrasoverkapping zorgt voor een beschutte plek. Een plek waar je niet in de volle zon zit, maar gewoon heerlijk koel en schaduwrijk. Door één of meerdere zijwanden aan de overkapping te monteren zorg je voor nog meer beschutting en kun je ook op winderige dagen heerlijk buiten zitten. Ook op koele najaarsdagen zit je er heerlijk. Installeer bijvoorbeeld een warme terrashaard en geniet van de avond.

Geen gesleep met tuinmeubilair

Een ander voordeel van een overkapping, is dat je jouw tuinmeubilair gewoon buiten kunt laten staan. Zelfs wanneer er regen is voorspeld, hoef je jouw tuinmeubelen niet te verplaatsen. Ze staan immers heerlijk droog onder de overkapping. Maar ook worden ze beschermd tegen de invloed van de zon. UV-straling kan je tuinmeubelen op den duur aantasten. Nu je een overkapping hebt, hoef je hier niet meer bang voor te zijn. Dat je jouw meubilair niet meer naar het tuinhuis hoeft te verplaatsen of zelfs op zolder op moet bergen, zorgt er daarnaast ook voor dat je extra opbergruimte overhoudt. Meer ruimte voor je tuingereedschap, buitenspeelgoed of barbecue.

Snel geplaatst

Een houten overkapping plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn. Een beetje vakman kan dit dan ook zeker prima zelf. Bij een houthandel kun je vaak kant-en-klare bouwpakketten kopen, waarbij alle onderdelen al op maat gezaagd zijn. Dat versnelt het bouwproces enorm. Ben je zelf niet zo handig, dan kun je het plaatsen van een overkapping ook prima aan een professional overlaten. Binnen korte tijd geniet jij van een drankje onder de overkapping.

Duurzaam en natuurlijk

Hout heeft een mooie natuurlijke en warme uitstraling. Hierdoor past een houten overkapping dan ook vrijwel bij iedere woning. Hout is verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten. Ga jij voor het warme duurzame Douglas of kies je juist een overkapping van hardhout, waarbij je verzekerd bent van een overkapping zonder onderhoud voor maar liefst 25 jaar.     

Geef een reactie