Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Tuin

Van je tuin een rustgevende plek maken

Rustgevende tuin

Tuin afbeelding

Een tuin kan een prima plek zijn om bij te komen van een lange dag. Zonnetje erbij, kopje thee en heerlijk ontspannen met een goed boek doet een mens vaak goed. De natuur alleen al heeft een rustgevende factor, maar er zijn meerdere manieren waarop je je tuin nog nét iets rustgevender kunt maken. In dit artikel zullen er een aantal van deze manieren worden besproken.

Kleurgebruik

Net als bij het inrichten van je woning, kan het gebruik van de juiste kleuren een groot verschil maken. Sommige kleuren hebben een positieve werking op je geest, terwijl andere kleuren een sombere uitstraling hebben. Het gebruik van veel verschillende kleuren kan natuurlijk fijn zijn, maar er zijn ook specifieke kleuren die een rustgevende werking hebben. Groen werkt ontspannend en stressverlagend. Deze kleur kun je makkelijk aan je tuin toevoegen, door verschillende planten en bloemen aan te schaffen. Ook blauw werkt ontspannend. Koop bijvoorbeeld een blauw tuinkussen, een blauwe plantenbak of hang blauwe gordijntjes op in je tuinhuis.

Rustgevende planten

Planten spelen een belangrijke rol in een tuin. Er zijn verschillende planten met een extra rustgevend effect. Zo kun je bijvoorbeeld een vlinderstruik planten, zodat er allerlei vlinders rond zullen fladderen in je tuin. Verder werkt de geur van tijm rustgevend. Bovendien trekt dit kruid bijen en andere nuttige insecten aan en kun je het ook nog eens gebruiken in de keuken. En wist je dat tijm ook een geneeskrachtige werking heeft?

Natuurlijke materialen

Kies voor je tuinmeubelen zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in een hoop verschillende soorten en kleuren. Ook kun je prima voor steen of beton gaan. Plastic en kunststof kun je in de meeste gevallen het best proberen te vermijden, om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren.

Geef een reactie