Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Schuur bouwen, waar moet je op letten?

Je hebt een tuin en genoeg ruimte om een schuur te bouwen? Dan is dat zeker een goede keuze. Hier kun je namelijk niet alleen je gereedschap kwijt, maar alles wat in je huis geen plaats vindt. Je zou het ook als garage kunnen gebruiken of zelfs als gasthuis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar begin ook niet te snel met bouwen. Er zijn namelijk enkele punten waarover je eerst even over moet nadenken. In deze blog bespreken we deze punten.

Afmetingen

Voordat je een schuur kunt bouwen moet je natuurlijk weten of je er genoeg plaats voor hebt. Als je maar een kleine schuur wilt, dan zal het niet zo moeilijk zijn om een plaats te vinden. Bij een grotere schuur wordt dit iets moeilijker. Waar je ook mee rekening mee moet houden is waarvoor je de schuur gaat gebruiken. Als garage heb je dus minstens genoeg plek voor een auto nodig. Denk hier dus goed over na en ga in je tuin kijken waar ze het best past.

De fundering

Het fundament is het belangrijkste tijdens het bouwen van een schuur. Zonder fundament, zul je schuur niet lang blijven staan. In deze bouwfase moet je ook al aan de potentiële leidingen denken voor sanitaire voorzieningen. Ook elektriciteit kun je best nu al inbouwen. Straks zal dit een stuk lastiger zijn.

Materiaal

Hoe gaat jouw schuur eruit zien? Gemaakt van hout of toch een ander materiaal? Wat je ook kiest, het is belangrijk dat het een duurzaam materiaal is. Je wilt niet na een jaar al een muur moeten vervangen. Als je dus een houten schuur wilt, zoek dan naar goed hout waar je weet dat het minstens 5 jaar stand houdt.

Hulp nodig?

Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je hulp bij het bouwen nodig? Neem dan een kijkje op de site van Finish Building voor meer informatie.

Geef een reactie