Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Schutting als tuindecoratie

Je tuin is een plek waar je graag een moment voor jezelf hebt, even tot rust komt wanneer het goed weer is met vrienden en familie gaat zitten. Deze wil je graag afschermen van de buren en buitenwereld. Het afschermen van je tuin is op diverse manieren mogelijk. Je kan ervoor kiezen om een heg of muur te plaatsen. De meeste mensen zullen toch voor een schutting kiezen. Deze komen in diverse soorten en maten, van een houtbeton schutting tot design schutting. Wil jij liever niet naar een simpele schutting kijken? Dan kun je deze altijd nog zelf op een leuke manier decoreren zodat hij in het thema van je tuin past.

Het decoreren van je schutting

Het gebruik van een schutting hoeft niet lelijk te zijn. Jij kan namelijk je schutting een heel andere look geven. Hierdoor geef je jouw tuin de juiste sfeer. Een schutting kun je op diverse manieren decoreren.

Als eerste kun jij je schutting voorzien van klim- of andere planten. Die doe je door speciale plantenbakken te bevestigen, planten tussen de schutting te poten of een klimplant te bevestigen. Een klimop werkt namelijk heel goed wanneer je hem onder controle houdt. Je kan een klimop via een speciaal raster omhoog laten klimmen zodat er een patroon ontstaat. Op deze manier kun jij de schutting in meerdere stukken indelen.

Natuurlijke schutting decoratie

Ben je fan van de natuur en wil jij een steentje bijdragen? Hang dan een aantal insectenhotels op aan je schutting. Deze insectenhotels bestaan uit een aantal verschillende houtsoorten en mossen. Hierdoor zullen diverse insecten zich vestigen in je tuin. Dit zorgt ervoor dat insecten je tuin helpen. Wil jij een bepaald soort insect niet in je tuin hebben? Dan kun jij het hotel aanpassen zodat het geschikt is voor één of twee soorten insecten.

Herbruik je oude spulletjes

Oude spullen kunnen ook gebruikt worden. Zo kunnen oude stoelen hergebruikt worden als een hangtafeltje. Deze kun je bevestigen aan de schutting. Ook oude houten kisten kunnen bevestigd worden aan de schutting. Hierdoor creëer je vakjes waar spullen, planten en andere attributen in gezet kunnen worden. Wat je ook vaak ziet, is dat er spiegels aan de schutting vastgemaakt worden. Een spiegel staat geweldig in een tuin en zorgt voor een optisch grotere tuin.

Geef een reactie