Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Richt je tuin in met prachtige kunstbomen en kunstplanten

Niet alleen de inrichting van je woning binnen vraagt heel wat tijd en is belangrijk, de inrichting van je tuin is dat evengoed. Wanneer je een huis hebt gekocht of er zelf een hebt gebouwd, wil je ook van je eigen tuin een mooi plaatje maken. Maar wat als je niet echt groene vingers hebt of gewoon geen tijd hebt om een grote tuin zelf te onderhouden? Daar zijn tegenwoordig gelukkig oplossingen voor! 

Kunstbomen voor buiten 

Ben je een grote fan van bomen in je tuin, maar heb je de tijd gewoon niet om ze te onderhouden of weet je niet hoe eraan te beginnen? Dat mag geen probleem zijn. Tegenwoordig zijn er kunstbomen voor buiten, waarbij je het verschil niet eens ziet met echte bomen. Ze vragen geen onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten waardoor jij dus echt nog een uniek stuk van je tuin kan maken zonder er werk mee te hebben. 

Buiten kunstplanten 

Wanneer je niet zo’n fan bent van bomen en liever planten ziet, moet je niet meteen in paniek schieten wanneer je geen groene vingers hebt. Naast kunstbomen voor buiten zijn er ook buiten kunstplanten. In allerlei soorten te verkrijgen, van buxusplanten over bonsai planten tot kunstpalmen en coniferen. Ze zijn voorzien van een beschermende laag tegen UV stralen waardoor de planten dus niet zullen verkleuren als ze in de zon staan. Dit heeft als gevolg dat je planten dus heel duurzaam zijn en je er jarenlang van zal kunnen genieten. 

Verschil met echt planten en bomen 

Het belangrijkste verschil met echte planten en bomen is natuurlijk het onderhoud. Veel bomen en planten moet je snoeien en dit meerdere keren per jaar. Dit heb je niet met kunstplanten. Veel mensen durven de stap naar kunstbomen en kunstplanten niet zetten, omdat ze bang zijn het verschil te duidelijk te zien. Maar dat is absoluut niet waar, tegenwoordig worden kunstplanten en kunstbomen zo gemaakt dat je echt het verschil niet ziet, zelfs niet van dichtbij! 

Geef een reactie