Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Meer privacy in de tuin dankzij de tuinpoort

Ben jij ook zo gesteld op je privacy? Wil jij ook lekker kunnen genieten in je tuin zonder van alle kanten bekeken te worden? Maar wil je bovenal ook een veilige tuin? Dan is een tuin met een tuinpoort wat voor jou. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende soorten. Maar elke tuinpoort heeft hetzelfde doel: jou veilig en beschut kunnen laten genieten in je eigen tuin

De voordelen van tuinpoorten

De tuin is de plek waar jij na een lange werkdag je even terug kunt trekken. Genieten van het mooie groen, luisteren naar de fluitende vogeltjes en en zoemende bijtjes. Omdat je ook kostbare spullen in je tuin bewaart, is een tuinafscheiding van groot belang. Helaas betekent dat ook dat je de tuin niet meer rechtstreeks kunt betreden. Met een tuinpoort kan dat wel. Je stapt direct de tuin binnen en dat is zeker met een hond die net in de sloot heeft gezwommen wel erg fijn. Deze kan even lekker opdrogen in de tuin, zonder daarvoor eerst de garage of de hal vies gemaakt te hebben. Een belangrijk voordeel van een tuinpoort, is dat deze goed afsluitbaar is. Door er een goed slot aan te bevestigen, houd je onbevoegden uit je tuin. Ook kun je op deze manier kleine kinderen juist binnen de erfgrenzen houden. Ze spelen rustig in de achtertuin, zonder dat je het gevoel hebt steeds op ze te hoeven letten. Wel zo fijn.

Verschillende soorten tuinpoorten

 Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. De Boogpoorten zijn misschien wel de meest bekende. Deze lopen in een mooie boog naar het midden. De Kruispoorten en de State poorten zijn juist helemaal recht en ideaal als je geen inkijk wenst. Naast verschillende modellen, is er ook nog keuze in hout type. Eikenhout wordt voor de houten tuinpoort het meest gebruikt. Dit hout heeft een duurzaamheidsklasse van 2 en gaar minimaal 20 jaar mee. Padoek en Iroko zijn luxere houtsoorten. Dit hardhout valt dan ook in duurzaamheidsklasse 1 en gaat zeker 25 jaar mee. Hardhout kent een minimale werking. Dat betekent dat weersomstandigheden vrijwel geen invloed hebben op het hout. De poort hoeft niet na enkele jaren bijgeschaafd te worden, wat bij eikenhout misschien wel het geval kan zijn door de werking van het hout.

Een houten poort in de tuin plaatsen

Houten tuinpoorten zou je zelf kunnen produceren. Je gaat dan naar de houthandel en haalt geschikt tuinhout op. Wil je juist een luxere tuinpoort, welke geautomatiseerd is en middels een afstandsbediening open en dicht gaat, dan kun je ook naar een gespecialiseerd timmerbedrijf gaan. Met de nieuwste automatisering en het mooiste hout, maakt deze vakman een tuinpoort op maat voor je waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Geef een reactie