Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Meer kleur in de tuin, het hele jaar door

Meer kleur in de tuin

Een tuin hoort vrolijk en comfortabel te zijn, en kleur is daar een belangrijk onderdeel van. De meest voordehand-liggende optie om meer kleur in de tuin te krijgen is om te wachten tot al die mooie bloemen uit komen en zich van hun beste kan laten zien. Toch heb je hier nooit zoveel controle over, en helpt dit maar een bepaalde tijd van het jaar. Het liefst wil je in de herfst en winter ook gewoon een vrolijke tuin hebben. In dit artikel zie je een aantal manieren waarop je dit kunt bereiken.

Kleurrijke meubels

In elke tuin staan minstens wel een aantal stoelen, een tafeltje, misschien nog een barbecue of schuurtje. Dit zijn bij uitstek de dingen waar je een flink wat kleur aan kunt brengen. Er zijn tegenwoordig veel kleurrijke tuinsets te vinden, maar je kunt ook zelf wat in elkaar zetten, zoals bijvoorbeeld een bankje van allerlei verschillende kleuren en soorten hout. Of andere meubels die eigenlijk voor binnen geschikt zouden zijn. Er zijn sprays en waxen die er voor zorgen dat deze meubels de benodigde bescherming hebben van weer en wind.

Vaste planten

De meest kleurrijke bloemen bloeien vooral in de warme maanden, maar als je altijd een kleurrijke tuin wilt, dan is het een aanradertje om ook wat vaste planten neer te zetten die vrijwel het hele jaar hun kleur en vorm behouden. Mocht je er geen bezwaar tegen hebben, kun je hier en daar ook wat kunstmatige planten neerzetten, vooral voor net dat extra beetje kleur.

Kleur op de muur

De meeste tuinen zijn omringt met een muur, schutting, heg of hek. Hier kun je ook veel mee spelen, door bijvoorbeeld een buitenposter op te hangen of de schutting in een mooi kleurtje te verven.

Kleine details

Door kleine details kun je ook onverwachts veel kleur aan de tuin toevoegen. De welbekende tuinkabouter is misschien een beetje afgezaagd, maar op verschillende plekken vrolijke potjes, beeldjes en gereedschap (een frisse kleurrijke schop, een fel klein laddertje) doen echt heel veel voor een tuin.

Geef een reactie