Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Inspiratie, Tuin, Wonen

Leuke manieren om je tuin op te knappen

Wanneer het lekker weer is, is er niks lekkerder dan in je tuin zitten. Om het maximale uit je tuin te halen hebben wij hier een paar tips;

Kunstgras en terras

Het onderhouden van een mooie grasmat is erg veel werk vandaar dat er tegenwoordig veel mensen over stappen naar kunstgras. Kunstgras hoef je niet te maaien of te sproeien dus dat scheelt een hoop werk. Het blijft ook altijd mooi zelf wanneer het regent of lange tijd droog is en voor mensen met hooikoorts is het ook top, er komen namelijk geen pollen vanaf. Het heeft helaas niet alleen maar voordelen. Kunstgras is wel duurder om aan te leggen, zaden voor een natuurlijke grasmat zijn een stuk goedkoper. BBQ’en op je kunstgrasmatje is ook geen goed idee, dan kan het smelten. Om dit toch te kunnen doen en een natuurlijke sfeer te maken is er een mooie oplossing. Het aanleggen van een terras met behulp van stapstenen, Je hebt dan een mooie blikvanger en je kunstgras blijft ook mooi.

Loungehoek

Een loungehoek is vaak de belangrijkste plek van je tuin. Je zal hier je meeste tijd doorbrengen dus het is erg belangrijk dat deze plek ook mooi en comfortabel is. Met een goede tuin set haal je het comfort van je woonkamer naar buiten. Een goede loungehoek bestaat uit een ruime bank, tafel en een paar stoelen.

Een mooie plek om te dineren

Er zijn in de zomer weinig dingen zo leuk als gezellig samen buiten eten of borrelen. Het is het wel zo fijn als je daarvoor ook een leuke eet plek hebt. Wanneer je een leuke eet plek gaat creëren begin je natuurlijk met het zoeken naar een leuke tafel met bijpassende stoelen. Wanneer je het meubilair hebt gevonden kan je opzoek gaan naar leuke accessoires. Een paar leuke lampionnetjes op tafel voor als het donker wordt bijvoorbeeld of een of twee leuke bloemen.

Stapstenen

Stapstenen zijn een leuke en makkelijke manier om je tuin mooier te maken. Deze stenen kan je in je tuin leggen wat zorgt voor een natuurlijke verharding van de tuin, hierdoor kan je bij nat weer ook je schoenen schoon en droog houden. Door te kiezen voor losse stenen in plaats van een doorlopende bestrating creëer je een luchtige manier om het pad aan te geven zonder afbreuk te doen aan al het groen in je tuin. De stenen gaan helemaal op in je tuin als je naast de stenen wat plantjes of gras plant. Stapstenen nodigen ook uit om je tuin te ontdekken. Deze stenen zijn tegenwoordig in alle kleuren en maten te bestellen.

BBQ

Buiten eten is altijd lekker. Het is alleen jammer als je met het mooie weer binnen alles moet gaan klaarmaken. Met een BBQ is dat niet nodig, met een BBQ kan je gezellig buiten koken. Een BBQ is altijd gezellig en daarom echt een must have voor elke tuin.

Geef een reactie