Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Inspiratie, Tuin

Leuke klusjes rondom het huis

Leuke klusjes rondom het huis

Het afgelopen jaar hebben we massaal geklust in huis. Er was ook niet veel anders te doen. Nu het weer steeds beter wordt, word het misschien tijd om ook buiten te gaan klussen en al deze nieuw ontdekte klus skills ook rondom het huis in te zetten. Hier een paar leuke klusjes rondom huis.

Overkapping bouwen

Een hele eigen overkapping bouwen is misschien toch wat ambitieus. Gelukkig zijn er genoeg bouwpakketten voor terrasoverkappingen, waarbij iemand anders heeft nagedacht over het design en de montage. Je hoeft alleen de juiste maten te bestellen en het geheel in elkaar te zetten volgens de handleiding. Dat maakt het ook een leuker klusje. Je weet al wat het moet worden en hoe het in elkaar moet. Na je harde werk kun je daarna heerlijk genieten van een koud drankje onder je nieuwe overkapping. Hetzelfde geld voor een carport ook deze kun je makkelijk bestellen en zelf in elkaar zetten. Dan staat ook je auto droog en veilig onder een overkapping.

Een tuinkas plaatsen

Een ander leuk klusje in de tuin is het plaatsen va een tuinkas. Moestuinieren is enorm populair. Misschien heb je nog wat moestuintjes liggen van de Albert Heijn of het je het altijd al eens willen proberen. Dat kan misschien wel het best in je eigen tuinkas. Zo heb je een droog en warm plekje om leuke gewassen te groeien. Van aardbeitjes tot tomaten of pompoenen. Met een tuinkas ben je ook een stuk flexibeler in wat je kunt groeien. En het bouwen van de tuinkas is ook een leuk klusje.

Een speelhuisje bouwen

Een leuk klusje voor als je kinderen hebt is het bouwen van een speelhuisje. Dit kan een klein speelhuisje op de grond zijn of een grote op palen met een glijbaan of een schommel erbij. Deze kun je ook in bouwpakketten aanschaffen, maar een klein huisje zou ook heel leuk zijn om zelf te bouwen met een eigen ontwerpje.

Geef een reactie