Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Kapschuur op maat – de mogelijkheden zijn eindeloos

Kapschuur op maat

Ben je op zoek naar een mooie schuur voor in je tuin én voor het opslaan van spullen, die dient als een soort van overkapping of carport? Dan is een kapschuur op maat echt het overwegen waard. Maar wat is een kapschuur nou precies? En wat zijn de voordelen van deze schuur? Dit zetten we graag voor je uiteen in dit blogartikel.

Wat is een kapschuur?

In de meeste gevallen bestaat een kapschuur uit een achterwand en één of twee zijwanden. Een kapschuur is dus open aan de voorzijde. Met zijn dakconstructie is de kapschuur ideaal door de uitstekende kap aan de voorzijde, waardoor je beter beschermd bent tegen wind en regen. Met een kapschuur ben je dus heel flexibel en het biedt je de vrijheid om de ruimte zelf in te delen. De kapschuur is een sierlijke en sfeervolle variant van de schuur. Eigenlijk een soort overkapping, maar dan met opbergruimte.

Waarvoor ga je een kapschuur gebruiken?

Om voor jou de juiste kapschuur op maat te kunnen maken, is het van belang om de functie voor ogen te hebben. Waar ga je de kapschuur voor gebruiken? Welke materialen moet de fabrikant gebruiken? Qua functies kun je onder andere denken aan een garage, houtopslag voor een eventuele houtkachel, kantoor, gastenverblijf of carport.

De kapschuur is dus niet alleen een schuur om spullen in op te bergen, maar kan juist ook dienen als buitenverblijf. Lekker zitten in je loungestoel, genietend van een drankje en het mooie weer.

De voordelen van een kapschuur

Het grootste voordeel van een kapschuur is dat je bij elk weertype lekker buiten kunt zitten, zelfs in de winter. Daarnaast hoef je aan het einde van de zomer nooit meer je tuinmeubelen op te bergen. Onder de kapschuur staan ze beschut tegen de verschillende weersinvloeden. Als je kiest voor een kapschuur op maat, kies je voor een schuur met een landelijke en stoere uitstraling die je tuin eer aandoet. Optimaal genieten van je eigen tuin in elk seizoen.

Eindeloze mogelijkheden met een kapschuur op maat

Wil je toch liever een afgesloten kapschuur? Of heb je andere wensen op het gebied van uitstraling, materialen of maten? De mogelijkheden met een kapschuur op maat zijn eindeloos. Neem vrijblijvend contact op met Keurhorst Houtbouw.

Geef een reactie