Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Jouw tuin zomerklaar in 5 stappen!

zomerklaar

De herfst en winter zijn weer achter de rug. Waarschijnlijk ligt je tuin er niet meer zo mooi bij als afgelopen zomer. Daarom is het tijd om jouw tuin zomerklaar te maken. Wanneer de temperaturen straks weer gaan stijgen, kun jij weer heerlijk met je vrienden en familie van jouw tuin genieten. Volg deze 5 stappen, dan is jouw tuin binnen mum van tijd weer klaar voor de zomer!

1.     Begin bij het begin

Zet de groene bak klaar, trek je tuinhandschoenen aan en kijk hoe je tuin er nu bij ligt. Verwijder alle rondslingerende bladeren, rotte takken en gooi kapotte bloempotten weg. Spuit verder je tegels schoon met de hogedrukreiniger en ontdoe ze van onkruid. Nu kun je een frisse start maken.

2.     Maaien en zaaien

Wanneer je gazon vrij van bladeren en takken is, is het tijd om te maaien. Ons advies is om dit te doen wanneer het ’s nachts niet meer vriest. Is je gras weer mooi kort gewiekt, dan kun je goed zien waar het gras niet goed groeit. Bestrooi de kale plekken van jouw gazon nu met graszaden, dan heb jij in de zomer weer een mooie, groene tuin.

3.     Snoeien en bloeien

Ook de bloemen en planten in je tuin hebben aandacht nodig. Het is aan te raden om je planten en heg te snoeien. Weet je niet precies hoe dat moet? Zoek het op! Een goede snoeitechniek is belangrijk om je planten en heggen gezond te houden. Ontdoe ook de bloemen van dode bloemkoppen. Op die manier krijgen jouw planten, heg en bloemen weer de kans te groeien!

4.     Kijken, kijken en kopen

Heb je alle vorige stappen doorlopen, dan is het nu tijd voor nieuwe bloemen en planten. Voordat je inkopen gaat doen is het belangrijk om na te denken over de gewenste kleurensamenstellingen en hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan onderhoudswerkzaamheden. Wanneer je duidelijk voor ogen heeft wat je wilt, is het tijd om naar het tuincentrum te gaan en inkopen te doen. Ga ook eens langs bij een kringloopwinkel voor bijvoorbeeld een tweedehands tuinset of gebruikte bloempotten. Zet alle bloemen en planten vervolgens in de grond of in de bloempotten. Zorg er wel voor dat de bloemen op een plek staan waar ze de juiste hoeveelheid zonlicht krijgen.

5.     Kijk om u heen en geniet

Nu jouw tuin weer zomerklaar is, kan het grote genieten beginnen. Plof lekker neer in jouw tuinset en kijk naar de mooie bloemen en planten om u heen. Onderhoud jouw bloemen en planten goed, dan kun je de hele zomer genieten van jouw kleurrijke tuin.

  1. Bedankt voor het stappenplan en voor je leuke artikel, weer wat inspiratie! 🙂

Geef een reactie