Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Tuin

Hulp bij het tuinieren in potten

Je wilt wat leuke potten van warentuin in je tuin gaan plaatsen, maar je weet niet zo goed hoe je de planten in deze potten het beste kan verzorgen. Dan is dit het artikel voor jou. In dit artikel geven wij jou wat tips om ervoor te zorgen dat jouw planten er perfect en gezond uitkomen te zien.

Kies de juiste grond dat bij de plant past.

Elke plant heeft een andere wens en eis qua grond. Neem een voorbeeld aan de cactus, deze groeit namelijk alleen maar in droge gebieden en heeft dus het liefst een grond van zand. Laat je dus goed informeren over wat voor grond bij de plant past die je in de pot wilt doen. 

Vul de pot niet volledig met grond

Zorg dat ongeveer bij een pot van rond de 70 centimeter er een laag van rond de 60 centimeter ligt. De planten wortelen zichzelf toch niet tot onderin. De grond zorgt er wel voor dat het kan groeien maar het hoeft niet volledig gevuld te worden. Je kunt de overige ruimte het beste opvullen met bijvoorbeeld hydrokorrels. Er zit wel een nadeel aan als de pot volledig gevuld is, namelijk dat je de pot amper nog kan verplaatsen. 

Een perfecte waterhuishouding is van belang

Wanneer planten in een pot zitten hebben ze eigenlijk geen weerstand, daarom is een perfecte waterhuishouding echt van belang. Dit kan je oplossen door aan de onderkant van de pot het water weg te laten lopen. Dit kan je doen doormiddel van een gat onderin de pot te creëren en daarbij misschien de pot wat omhoog te hangen. Een tip hierbij is om wat hydrokorrels onderaan de bodem te leggen zodat de afvoer van het water goed blijft verlopen. 

Kies een pot die past bij jou tuin.

Er zijn een hele hoop verschillende kleuren in alle stijlen die je maar kan bedenken, maar een pot kan net dat stukje kunst zijn dat het sfeervoller maakt.  Zorg dat ze niet alleen qua aanzicht, maar ook qua grootte bij jou tuin passen. Het kan namelijk best een aandachtstrekker zijn in je tuin, maar niet dat het andere stukken kunst benadeeld in je tuin.

  1. Bedankt voor de tips! Het maakt je gewoon blij wanneer je ziet dat je plantjes mooi en gezond groeien. Met liefde en zorg zal dit zeker lukken.

Geef een reactie