Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Het verschil tussen een schuifpui en tuindeuren.

schuifpui

schuifpui

Stel je eens voor: je loopt vanuit de woonkamer of keuken direct je tuin in en hebt meteen volop daglicht in huis. Tuindeuren of een schuifpui zijn de manieren om dit werkelijkheid te maken. Beide varianten van deuren creëren een extra sfeertje in huis doordat de tuin echt bij de woning betrokken wordt. Echter zijn de twee varianten niet hetzelfde en past de een beter bij een bepaald soort woning als de ander. In dit artikel worden de verschillen tussen de twee uitgelegd.

Het verschil

Eigenlijk is het grootste verschil tussen schuifpuien en tuindeuren de manier van opendoen. De tuindeuren draaien naar buiten open en een schuifpui schuiven verschillende delen glas langs elkaar. Bij een groot tuinterras hebt kiezen ligt de keuze bij de smaak van de eigenaar. Beide varianten passen hier omdat er ruimte genoeg is om deuren te doen die in de tuin draaien. Bij een kleiner tuinterras kiest men vaak een schuifpui omdat hier geen ruimte verloren gaat.

Prijsverschil

Veel mensen hebben het vooroordeel dat schuifpuien enorm duur zijn vergeleken met normale tuindeuren. Het is waar dat de gemiddelde schuifpui duurder is als de gemiddelde tuindeur, maar je kan het zelf zo gek maken als je zelf wilt. Een simpele schuifpui kan je al voor rond de anderhalf duizend euro aanschaffen.

Soorten

Van beide soorten deuren kan je zelf kiezen over het materiaal waarvan je ze wilt hebben. De een heeft liever een houten deur, maar de ander kiest juist weer voor kunststof. De prijzen maken hierin wel een verschil.

Laat je gedachten bij het kiezen van deuren niet volledig beïnvloeden door het vooroordeel van de prijs. Kies wat jij het mooist vindt staan bij je woning en zoek hiervan een variant in die binnen jouw budget valt, ze zijn er immers beide in allerlei soorten en prijzen.

Geef een reactie